Tenis

Đoković: Mučio sam se, nije mi bilo dobro…

Novak Đoković je uz poteškoće obezbijedio plasman u drugo kolo US Opena, a pored snažnog otpora Martona Fučovića, muke srpskom teniseru zadavala je i velika vrućina u Njujorku.

Koliko su uslovi za igru bili teški, Đoković je objasnio na konferenciji za medije po završetku meča, koji je potrajao tri sata.

“Od prvog do trećeg seta se nisam osjećao dobro. Mučio sam se, mnogo sam se mučio, ali u isto vrijeme si mogao da vidiš da se i on muči. Pogotovo na kraju trećeg seta. Ja sam imao sreće da iskoristim taj nalet, impuls energije i da napravim brejk, da vratim i da imam sreće da pročitam njegov smeč na set lopti to je bilo nevjerovatno važno da povedem sa 2-1 u setovima i odem na pauzu od deset minuta”, rekao je Đoković.

Ove godine je igračima na raspolaganju pravilo po kome u slučaju ekstremnih vrućina mogu da zatraže pauzu od deset minuta da se osvježe. Đoković i Fučovič su tu pauzu iskoristili…

“Nikada ranije to nisam iskusio. Hvala Gren slemovima, baš nam je bio potreban taj desetominutni odmor, da se uvede, hvala”, kazao je Đoković.

Sljedeći protivnik dvostrukog osvajača trofeja na Flašing Medouzu biće domaći igrač Tenis Sandgren koji je eliminisao Viktora Troickog (6:3, 6:4, 6:2).

L.Đ.

Send this to a friend