Tenis

Đoković: Najbolji meč na turniru, bio sam na visokom nivou

Kako turnir odmiče, tako je dvostruki šampion sve bolji – Novak Đoković priznao je nakon pobjede nad Rišarom Gaskeom da je to bila njegova najbolja predstava u dosadašnjem toku US Opena.

Srbin je slavio bez izgubljenog seta, a francuskom teniseru je prepustio ukupno osam gemova.

“Da, definitivno moj najbolji meč na cijelom turniru do sada, zadovoljan sam što je došao u pravom trenutku protiv Gaskea koji je uvijek neugodan protivnik. Ima mnogo iskustva i bio je nekada među 10 najboljih na svijetu, bio je u polufinalu GS turnira, neko je koga dobro poznajem. Izašao je na teren agresivno, mislio sam da pokušava da primijeni nešto novo u igri. Na sreću, bio sam na visokom nivou što se kvaliteta igre tiče, jedan od najboljih mečeva u posljednjih nekoliko mjeseci i zadovoljan sam”, rekao je Đoković.

Od povratka Marijana Vajde i primjene dobro poznatog režima treninga, Đoković je konstantno napredovao i polako liči na onog tenisera koji je harao na ATP turu.

“Na neki način sam sa timom razgovarao da planiramo raspored po kome ćemo najbolju formu dostići otprilike na US Openu, to je bio naš plan. Istovremeno, uvijek sam vjerovao da mogu da igram na najvišem nivou i da je samo pitanje trenutka kada ću napornim radom doći do toga i Vimbldon je bio najbolja teniska pozornica na kojoj sam mogao da pružim svoj maksimum”, dodao je Novak.

Što se tiče narednog protivnika Žoaa Souze, Đoković kaže da neće biti lako.

“Borac je, moraće da se zarade poeni protiv njega. Treba se odmoriti i pripremiti za meč koji dolazi”, zaključio je osvajač 13 Gren slem trofeja.

L.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pjer
Gost
Pjer

Bravo Doktore

Ime
Gost
Ime

To pacijentu 😀

Send this to a friend