Tenis

Đoković: Kraj karijere nije ni na vidiku

Najbolji srpski teniser Novak Đaković je optimista po pitanju dalje karijere i ističe da kraj nije ni na vidiku.

“Želim još da igram, da se dokazujem, sebi pa i drugima. Prosto da pomjeram granice, da usavršavam sebe. Ja vjerujem da, koliko god da sam do sada postigao u tenisu, da ima još mnogo toga što mogu da postignem i usavršim. Vidim elemente igre u kojima vidim mnogo prostora za napredak. Možda drugi to ne vide, ali ja vidim, drago mi je da i moj tim to vidi, tako da ima prostora da se posvetimo analizi moje igre”, rekao je Đoković za Sport klub.

On je poslije Vimbldona odlučio da napravi pauzu zbog povrede lakta, a povratak na teren najavio je za početak iduće godine.

“Prvi put u životu da imam pet mjeseci kada mogu postepeno da podižem nivo i kondicije i igre i da se psihički spremim – da kada uđem u novu sezonu, nadam se, budem na svom vrhuncu“, kazao je najbolji srpski igrač u istoriji.

Đoković je otkrio da ne zna tačan broj osvojenih trofeja u dosadašnjoj karijeri, ali da iste čuva kako bi ga podsjećali na uloženi trud.

“Podsjećaju me na žrtvu, na napor, na nešto što je postignuto trudom, voljom, energijom i prije svega ljubavlju i strašću prema onome što radim. Mislim da me to odrastanje i pogotovo devedesete godine koje su bile jako teške za sve nas doprinijelo da cijenim i poštujem više i nagrade i sve što mi se događa u životu. Za mene je mnogo bitniji put do nagrade nego sama nagrada. Nagrada je šlag na tortu, ali stvaranje te torte, to je ono što mene najviše ispunjava. Priznanja su naravno uvijek dobrodošla jer su ona na neki način poštovanje za uložene napore”, istakao je trenutno šesti igrač planete.

 

Send this to a friend