Tenis

Đoković sve podredio Rolan Garosu

Novak Đoković kaže da će nastupajuće turnire iskoristiti za povratak stare forme, a da će svoj najbolji tenis probati da pruži na drugom Gren slem turniru, Rolan Garosu.

Sezonu na šljaci srpski teniser je otvorio porazom od Dominika Tima na Mastersu u Monte Karlu, a već od ponedjeljka biće na novom iskušenju pošto je dobio ‘vajld kard’ za turnir u Barseloni.

“Nastaviću sa jakim treninzima i gradiću formu tako da dostignem vrhunac na Rolan Garosu. To je najvažniji turnir u ovom dijelu sezone. Turniri u Madridu i Rimu se igraju nedjelju za nedeljom, što je veoma zahtjevno. Svi želimo da budemo svježi za najvažnije događaje, ali ne planiram da igram u nedjelji pred odlazak Pariz, pa ću imati vremena za predah”, izjavio je Đoković.

Novak nema strah od obnove povrede na zahtjevnoj podlozi.

“Tragovi su i dalje tu, ali se ne plašim. Dvije i po godine sam vukao taj problem, ne znam da li lakat može da bude ugrožen opet ako provedem previše vremena na terenu. Ali ne razmišljam o tome, jer jedina stvar na koju možeš da utičeš jeste sadašnjost. Uradio sam sve što je u mojoj moći da se izliječim i za sada sam prezadovoljan time kako lakat reaguje”, zaključio je Đoković.

L.Đ.

Send this to a friend