Tenis Poslije titule u Rimu

Đoković: Više mi odgovaraju uslovi na RG, ali je Rafa favorit

Rafael Nadal je prvi favorit Rolan Garosa kaže Novak Đoković.

Ipak ove godine su stvari drugačije, pošto će se pariški turnir igrati tokom jeseni.

To donosi drugačije vremenske uslove, samim tim i potpuno drugačiji osjećaj na terenu.

Rafin spin imaće daleko manji odskok, a Dijego Švarcman je pokazao da Nadal nije nepobjediv. Zato bi mogli da imamo vrlo neizvjesno nadmetanje u Parizu.

“Ne mogu da se nadam tome da Rafa neće biti u finalu, mogu samo da se nadam da ću ja biti u finalu i da ću se boriti za trofej. To je igrač koji ima najveću šansu da bude u finalu Rolan Garosa i bilo kog turnira uopšte. Ako postoji jedan turnir to je Rolan Garos i igrač na koga biste se kladili da će ga osvojiti je Rafa. Uslovi će biti drugačiji. Danas sam iskusio nešto što mislim da će biti dominantni uslovi u Parizu – pomalo kiše, vlažan teren, šljaka, loptica ne odskače previše, pomalo hladno… O tome su ljudi razgovarali kada su vremenski uslovi u Parizu u pitanju. Meni oni odgovaraju”, kazao je Đoković i dodao:

“Iako je izgubio ove nedjelje, mislim da će se mnogi složiti da je on favorit broj jedan. Zbog istorije njegovih rezultata ne možete da stavite nikoga ispred njega. Ali, Dijego je definitivno pokazao da je Nadala moguće pobijediti na šljaci. Uslovi u kojima su igrali – loptica ne odskače previše, vlažnost vazduha, večernji mečevi pod svjetlima – sve to ćemo da imamo u Parizu. Prilično sam siguran da Rafa ne preferira to, već da voli kada loptica visoko odskače, tople i brze uslove u kojima može da koristi svoj spin. Biće interesantno. Iako mislim da je on favorit broj jedan, postoje igrači koji mogu da ga pobijede tamo“.

Send this to a friend