Tenis

Đoković: Vjera me gurala kroz momente sumnje, bola i nesigurnosti

foto: wsopen.com

Poslije trofeja na US openu Novak Đoković je kazao da ga je vjera održala u najtežim trenucima i vratila na pravi kolosijek.

Srpski teniser imao je problema sa povredom lakta, ali je u drugom dijelu sezone zablistao i osvojio Vimbldon, US open i kompletirao kolekciju pehara sa Mastersa trijumfom u Sinsinatiju.

“Nevjerovatno je najuobičajeniji način da se opiše veliki uspjeh. Po mom mišljenju, taj izraz negira najmoćniju emociju čovjeka – vjeru.. Sve ovo vrijeme, vjera je ono što me je guralo kroz momente sumnje, bola i nesgirunosti. U jednom trenutku sam se zaglavio i bio sam preplavljen hrpom informacija. Svi su nudili mišljenje i savjet u vezi sa time šta da radim i šta mi se događa, a ne mogu da kažem da ništa od toga nisam čuo. Jesam. Povremeno bih bio zbunjen. Ali postojala je jedna stvar koja me je držala i koja mi je omogućila da idem dalje – vjera u sebe, svoje sposobnosti, svoje vještine i talenat, svoju otpornost. Vjera da mi je suđeno da ovo radim“, napisao je Đoković na Instagramu.

Dodao je da, kada postoji vjera, nema granica, već se sve može ostvariti.

“Najveća lekcija iz prethodnih nekoliko mjeseci jeste da nevjerovatno ne postoji. Granice ne postoje. Kada nešto vidiš u svojim mislima, to možeš i da ostvariš u životu. Kada izađeš hrabro, sa samopouzdanjem i vjerom, već si pobjednik nezavisno od pravog rezultata. Karakter onda odnosi prevagu, grade se prave navike, a te navike nose te korak bliže cilju. Zato, prijatelji moji, prihvatite prepreke i vjerujte u moć vjere, to može da vas odvede gdje poželite. Volim vas sve. Idemoooo“, dodao je Đoković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sss
Gost
Sss

Mora da su ti nadahnuce matija i amfilohije!!!

Špijunsko Čevo
Gost
Špijunsko Čevo

Ne nego će Miksailo i ludi Stevo…zato više ne možete uzet medalju u vaterpolo,odkad su ta dva brava sa fantomkama upali u autobus

Anonimus
Gost
Anonimus

Ko god da je ovo napisao nije Crnogorac nego srbosauruski provokator…

Mr.Evil
Gost
Mr.Evil

Nije vjera nego Vajda! Ukopčaj više!&

Joko
Gost
Joko

Vjera i Pahomije…

vještak
Gost
vještak

Brao Joko. Jesi pokupio sva jagnjad s Rašove livade?

Crni
Gost
Crni

Kako je prskao u glavu greote.

Thor
Gost
Thor

Djokovicu budi ono sto jesi: SRBIN, opak, jak, stamen, istrajan! To Amerikanci ne vole. Ne vole kad neko iz jedne male i nepoznate zemlje osvaja nesto sto su oni izmislili. Tako je i sa neoliberalnim konceptom ekonomije – Kina ih pobi na njihovom terenu zato ih i ne vole. Djokovicu BUDI ONO STO JESI! BUDI SRBENDA BRE!! Zivjela Srbija i… Više »

Servus Maximus
Gost
Servus Maximus

Da, Novace. Ugledaj se na ovog sa nadimkom Thor. On je sve postigao u zivotu. Samo slijedi njegove savjete i mozda ces postici makar dio onoga sto je on postigao.

Send this to a friend