Tenis

Đoković za noć prebolio Tima

Novak Đoković kaže da je brzo zaboravio poraz od Dominika Tima u polufinalu Rolan Garosa.

Prvi teniser svijeta u Beogradu se priprema za Vimbldon, a novinarima je odgovorio na pitanje kako je prebolio poraz od Austrijanca.

“Jedan dan, zapravo jedna noć mi je bila potrebna da prebolim poraz na Rolan Garosu. Ranije je to bilo mnogo bolnije i intenzitet te emocije razočaranja i bola, tuge kada izgubiš meč je i dalje prisutan, ali mnogo se bolje oporavljam jer život ide dalje. Otac sam dva djeteta. Kada se vratim kući, sa dvoje djece, ne smijem da sebi dozvolim da nešto previše provodim vrijeme misleći o tenisu i nečemu što se već dogodilo. Jednostavno moram da nastavim dalje. Oni mi mnogo pomažu u tome. Taj roditeljski život mi je dozvolio da prebolim sve poraze malo brže“. kazao je Đoković.

On razmišlja o odbrani trofeja na Vimbldonu, a pored Nadala i Federera rivale vidi i u Vavrinki, Raoniću, Izneru, Cicipasu i Timu.

“Uvijek imam najviše ciljeve, to nije tajna, niti je to drugačije ove godine. Trenutno sam na vrhu svjetske rang liste i. uzimajući u obzir da sam branilac titule na Vimbldonu. nekako je i logično da se nadam da ću da doguram do kraja. Jedno su očekivanja, drugo je realnost i nije prvi put da pristupam velikom turniru sa visokim ambicijama. Sa druge strane, trudim se da budem što više u ovom trenutku, da se što bolje pripremim jer sam svjestan da je jako bitno da se dobro spremim za travu koja je najrjeđa podloga i koja je vrlo specifična, zahtjeva drugačiju igru, pristup, pa će mi biti potrebno vrijeme da se prilagodim. Radujem se što ću odigrati barem dva egzibiciona meča, dva-tri seta, gdje ću se testirati i probati određene tehničke i taktičke segmente u igri da se što bolje pripremim. Nemamo mogućnost da treniramo u Srbiji na travi, ovo je nešto što je najbliže travi. Zbog velike vrućine ubrzava se loptica i samim tim i podloga je brža što meni koji treniram ovdje odgovara. Imaću deset dana pripreme u Londonu, što mislim da je sasvim dovoljno“.

Send this to a friend