Tenis

Duel bombardera

foto: wimbledon.com

Miloš Raonić, Podgoričanin koji igra pod kanadskom zastavom, danas će oko 15.30 časova protiv Argentinca Gvida Pelje igrati u osmini finala Vimbldona. Biće to prvi ozbiljan test za finalistu iz 2016. godine.

Raonić je favorit prema procjenama teniskih analitičara ima otvoren put ka polufinalu i projektovanom duelu sa prvim igraćom svijeta Novakom Đoko vičem, Na turniru još nije uzgubio set, kroz tri prethodna meča.

Protiv sve boljeg Pelje čeka ga pravi “bombarderski” duel agresivnih igrača koji vole da napadaju.

“Sjajna vijest je da me ništa ne boli u kontinuitetu, da radim bez problema sa povredama. Bolje se osjećam iz meča u meč i igram sve bolje. Na Vimbldonu pružam mnogo više nego na ostalim turnirima, prethodni uspjesi pružaju mi mir. Pelja je ozbiljan rival, ove godine na Vimbldonu dočekao je prvu osminu finala nekog gren slem turnira i neće biti lako”, rekao je Raonić.

Prvi igrač svijeta Novak Đoković će na “Terenu broj jedan”, gdje ne voli da igra, igrati protiv francuskog talenta Iga Umbera (21). Ljevoruki igrač je trenutno 64, teniser na svijetu, a ovaj rezultat mu je najbolji u karijeri.

“Nijesam igrao smireno prethodni meč sa Hurkačom, treba da naučim dosta iz toga. Ne očekujem lak meč, Umber će se boriti. Ima specifičan stil i to će biti izazov”, rekao je Đoković.

Potencijalno najteži meč do sada na turniru imaće legendarni Rodžer Federer. Rival osmostrukom šampionu Vimbldona biće sve bolji Italijan Mateo Beretini. Rimljanin je trenutno 20. igrač svijeta, od aprila je osvojio turnir u Budimpešti i Štutgartu, igrao i finale u Minhenu.

“Mateo je u velikom usponu, Imao je težak meč u subotu ali vjerujem da će biti oporavljen. Vjerujem da će biti zabavno i izazovno”, rekao je Federer.

Rival Rafaela Nadala, nakon vrhunske partije i pobjede nad Congom, biće Žoao Souza, koji je prvi Portugalac u osmini finala Vimbldona. Souza je tek 71. na svijetu, specijalista je za igru na sporijim podlogama i očekuje se lak trijumf Španca.

“U usponu sam i želim da sačuvam fokus. Souza će znati da iskoristi moje padove u igri”, rekao je Nadal, dvostruki šampion Vimbldona.

Duel Souza Nadal počinje oko 14 časova, a Federer – Beretini oko 17.30 po našem vremenu.

Veliki test za Gof

Kori  Gof (15), američka senzacija na Vimbldonu, danas oko 15 časova u osmini finala igraće protiv Slavne Rumunke Simone Halep, nekada prve teniserke svijeta. Biće to prvi veliki test za djevojčicu koja je oduševila na turniru.

Slavna Serena Vilijams oko 14 časova igraće protiv Španjolke Karle Suarez Navaro, Prva na svijetu, Australijanka Ešli Barti, oko podneva će nastupiti protiv Amerikanke Alison Riške.

Tags
Send this to a friend