Tenis

Epsko polufinale Vimbldona: Poslije šest i po sati Anderson srušio Iznera

foto: wimbledon.org

Poslije šest sati i 36 minuta, Kevin Anderson je u nevjerovatnom meču polufinala Vimbldona pobijedio Džona Iznera sa 3:2 u setovima i igraće u finalu sa boljim iz duela Novak Đoković – Rafael Nadal.

U odlučujućem dijelu igre bilo je 26:24 za momka iz Južne Afrike, koji je do brejka odluke došao u 49. gemu petog seta.

Nevjerovatno je kod 0:15 reagovao, kada je poslije pada ustao, pa vratio loptu lijevom rukom, a onda završio poen desnom i čini se dobio odlučujući impuls.

Poslije tri taj brejka Izner je vodio 2:1 u setovima, a Anderson je dobio četvrti set 6:4. Kako u petom setu nema taj brejka, znalo se da nas čeka maraton, s obzirom da oba tenisera sjajno serviraju.

Na kraju je Izneru popustila koncentracija, ali je prava sportska nepravda što je neko morao da izgubi ovaj meč.

Ovo je drugi najduži meč u istoriji Vimbldona, nakon nevjerovatnog meča iz 2010. u kojem je takođe Izner bio akter protiv Nikole Maua, kada su igrali preko 11 sati, a u petom setu viđeno je 138 gemova.

Za Andersona je ovo drugo Gren slem finale u karijeri, nakon što je jesenas poražen u meču za trofej na US openu od Rafaela Nadala.

Đoković i Nadal će imati oko tri sata da završe večeras meč prije policijskog časa, koji je u ponoć po našem vremenu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
MSC
Gost
MSC

Policijski li sat! Sta je to u Londonu?! Vanredno stanje?! Ili je nas novinar počeo da koristi Google prevodioca…

Lako
Gost
Lako

Nikad mi neće biti jasno kako ljudi imaju strpljenja i volje da posmatraju teniski meč koji traje toliko vremena. Zamislite fudbalski, košarkaški, ili neki drugi meč-ukarkmicu, ili auto trku koja traje preko 6 sati !? Ili da se u fudbalu na primjer uvede pravilo da se igra na tri data gola, ko prije postigne tri gola !? Ili na tri… Više »

Anonimus
Gost
Anonimus

Samo da razjasnim, pomalo je smješno, a bogami i tužno da neko napiše policijski sat, zato što na engleskom piše curfew. Zatvaranje Wimbledon centra nema veze sa policijskim satom, već je to pravilo koje je uvedeno od strane upravnog odbora i trebalo bi biti najsrećnije prevedeno kao ‘radno vrijeme Wimbledon centra’. Ako želite malo eksternih referenci evo: https://www.google.me/amp/s/www.thesun.co.uk/sport/3900888/wimbledon-2017-latest-play-time-curfew/amp/ Ili na… Više »

Zoro
Gost
Zoro

Svaka čas i jednom i drugom

Zoro
Gost
Zoro

Ova dva momka su pobjednici Vimbldona

Igor
Gost
Igor

Sjajan meč! Ali, komentator RTCG mi kvari merak izjavom “južnoafrički teniser”. U pitanju je teniser iz Južnoafričke Republike.

Ada Pero
Gost
Ada Pero

Zato ja prebacim na eurosport hd😁

Send this to a friend