Tenis

Federer oduševljen ovogodišnjim rezultatima

Teniska sezona protiče u znaku sjajnog Rodžera Federera koji krajem prošle godine nije ni slutio da će postizati odlične rezultate.

Švajcarac je pobjedom nad Nadalom u finalu Mastersa Šangaju osvojio šesti trofej u 2017. godini, a takođe impresivno djeluje podatak da protiv igrača iz TOP 10 ima učinak od deset pobjeda i samo jedan poraz.

“Mnogo toga se desilo otkad sam posljednji put osvojio titulu ovdje prije tri godine. Lijepo je biti ponovo na ovom mjestu, sjajno je što sam se vratio i igrao dobro protiv velikog prijatelja i rivala. Ovih dana prošle godine smo otvarali Rafinu akademiju na Majorci i nismo očekivali da ćemo imati ovakvu sezonu”, priznao je 36-godišnjak iz Bazela.

Da je ishod u finalu Šangaja bio drugačiji, Rafa bi praktično obezbijedio prvo mjesto na kraju godine… Doduše, i dalje je jako blizu tome, jer ima 1960 bodova više od velikog rivala.

“Ovo mi je najuspješnija godina u Kini, jer sam osvojio titulu u Pekingu i ovdje igrao finale. Godina je izuzetno uspješna, veoma sam srećan zbog toga, pogotovo kada se zna gdje sam bio prošle sezone”, rekao je Nadal.

Send this to a friend