Tenis Švajcarac bi da pokuša još jednom da osvoji olimpijsko zlato u singlu

Federer želi da igra u Tokiju

Rodžer Federer ne krije da bi volio da nastupi na Olimpijskim igrama u Tokiju sljedeće godine, ali da će odluku donijeti u sljedećih nekoliko sedmica.

Švajcarcu nedostaje zlatna olimpijska medalja, ako izuzmemo najsjajnije odličje u dublu sa Stanom Vavrinkom na igrama u Pekingu, prije 11 godina, kao i srebro u singlu, četiri godine kasnije u Londonu.

“Veoma sam uzbuđen kada pomislim da ću možda igrati na Olimpijskim igrama u sljedeće godine. Međutim, još nisam siguran. Moji planovi idu do sljedećeg Vimbldona, koji će se održati nekoliko sedmica prije Igara. Zbog toga ću odluku o nastupu na Olimpijskim igrama donijeti u sljedećih nekoliko nedjelja, nadam se već narednog mjeseca. Igre su za mene bile poseban događaj u prethodnim godinama. Moja žena i ja nosili smo zastavu ispred švajcarske delegacije u Atini i Pekingu. Tada je ispunjen jedan od mojih najvećih snova”, rekao je Federer.

Ipak, sa punih 38 godina Federer ne može da garantuje da će za 11 mjeseci biti u glavnom gradu Japana. Za Olimpijske igre vežu ga lijepe uspomene i eventualni dolazak na sljedeće bio bi veliki izazov za legendarnog švajcarskog tenisera.

“Osvojio sam sa Vavrinkom zlato u dublu u Pekingu, a četiri godine kasnije srebro u singlu u Londonu i to na terenima Vimbldona. Zbog svega toga bi za mene bilo lijepo da učestvujem na Igrama, naročito jer me nije bilo na terenu u Riju zbog povrede koljena. Vidjeću šta o svemu ovome misli moja porodica, kako ću se osjećati ja i ako sve bude u redu, učestvovaću. U suprotnom, preskočiću Igre, iako bi definitivno to za mene bio još jedan lijep izazov”, poručio je legendarni švajcarski teniser.

Send this to a friend