Tenis

Hagerti izazvao Kašćelana na teniski meč

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan razgovarao je danas sa predsjednikom Svjetske teniske federacije (ITF) Dejvidom Hagertijem, sa kojim je obišao teniski teren u Njegoševom parku koji se nalazi na mjestu prvog teniskog terena u Crnoj Gori, izgrađenog 1894. godine, saopšteno je iz Prijestonice.

Gradonačelnik Kašćelan izrazio je zadovoljstvo zbog posjete prvog čovjeka Svjetske teniske federacije i prenio mu želju gradske uprave da u saradnji sa tom asocijacijom i Teniskim savezom Crne Gore rade na afirmaciji tenisa i stvaranju još boljih uslova za profesionalno i rekreativno bavljenje tim sportom na Cetinju.

Hagerti se zahvalio gradonačelniku na gostoprimstvu, ističući da bi volio da odigra partiju tenisa sa njim na istom terenu na kojem je nekada igrao kralj Nikola.

On je rekao da je upoznat sa prilikama u crnogorskom tenisu, naglašavajući da je cilj njegove posjete da pomogne afirmaciju tog sporta i crnogorskih tenisera.

„Glavni razlog moje posjete jeste proslava 40 godina postojanja Teniskog saveza Crne Gore. Ovi predjeli i region dali su mnoge sjajne tenisere koji su afirmaciju stekli van zemlje. Zbog toga bi trebalo osnovati Nacionalni teniski centar, obezbijediti infrastrukturu, kako bi kvalitetni teniseri ostajali ovdje, takmičili se i ostvarili svoje snove. Posvećeni smo cilju da pomognemo Crnoj Gori da realizuje tu namjeru“, kazao je Hagerti.

Hagerti je sa gradonačelnikom Kašćelanom, direktorom Turističke organizacije Cetinje Oskarom Huterom i predsjednikom Teniskog saveza Crne Gore Dimitrijem Rašovićem posjetio i Dvorac Kralja Nikole i Biljardu.

Send this to a friend