Tenis

Ivo bombarder rekao zbogom tenisu

Ivo Karlović i zvanično se oprostio od profesionalne teniske karijere.

Hrvat je posljednji meč odigrao još na US openu 2021. gdje je na premijeri eliminisan od Andreja Rubljova.

“Nadam se da će vas ovaj post sve zateći dobrog raspoloženja i sa snažnim bekhendom. Neki od vas su primijetili da je prošlo dosta vremena otkako sam igrao posljednji turnir i još uvijek me svakodnevno pitaju hoću li se i kada vratiti na Tur. Žao mi je što ću vas razočarati, ali ovim pismom želim to učiniti službenim i konačno objaviti svoje povlačenje”, napisao je Karlović na mreži X.

Smatra da su dostignuća koja je ostvario tokom karijere veoma dobra.

“Imao sam vrlo zadovoljavajuću, neobičnu i dugu karijeru koja dolazi iz izrazito skromnih početaka, posebno za tenisera. Hrvatska je bila sasvim drugačija zemlja 80-ih i 90-ih godina kada sam odrastao i jako sam ponosan na svoja postignuća i ono što sam uspio da prevladam”.

Karlović je najavio da će i dalje biti blizak sportu koji mu je mnogo dao.

“Želio bih da se zahvalim svim trenerima i ljudima koji su doprinijeli mom razvoju kao tenisera. Bez vas ovo srećno putovanje ne bi bilo moguće. Porodica mi je pružila ogromnu podršku i neizmjerno ih volim. Radujem se što ću nastaviti da provodim vrijeme s njima radeći stvari koje su nam važne i koje nas ispunjavaju. Svima vama koji ste bili navijači i podrška tokom godina, hvala što ste bili dio mog putovanja. Volim vas sve i nadam se da se opet vidimo. Ostaću blizak tenisu i pokušaću da podijelim svoje znanje i sva nevjerovatna iskustva s novim generacijama tenisera. Putovanje se nastavlja i fokus se preusmjerava. Zahvalan sam”, zaključio je Karlović.

U karijeri je osvojio osam turnira, a najbolji plasman na ATP listi bio mu je 14. mjesto.

Send this to a friend