Tenis

Konta: Hoću da budem najbolja

Britanska teniserka Džoana Konta ostvarila je veliki uspjeh trijumfom na Mastersu u Majamiju, ali to ne zadovoljava apetite trenutno 11. igračice na svijetu.

Britanka je do svoje treće, ujedno i najvrijednije WTA titule u karijeri došla pobjedom nad Karolinom Voznijacki od 6:4, 6:3, a sada planira i pohod na prvo mjesto na svjetskoj rang listi.

“Još otkako sam bila djevojčica o tome sam maštala i vjerovala. Želim da budem najbolja na svijetu, ali je još mnogo posla ostalo da se uradi. Svačiji put je drugačiji, potrebno mi je još malo vremena i još malo iskustva kako bih akumulirala znanje, koje bi mogla da koristim u mečevima”, rekla je Konta nakon trijumfa u Ki Biskejnu.

Konta je u junu 2015. godine bila 146. na WTA listi, ali je poslije osvajanja titule na Floridi očekuje 1000 bodova i skok na sedmo mjesto.

“Igram pametnije i smirenije sada. Potrebno je samo vrijeme. Na papiru izgleda da se sve desilo ‘preko noći’, ali je zapravo bilo potrebno puno vremena da sve dođe na svoje”, istakla je Konta.

Send this to a friend