Tenis Danka putuje u SAD

Kovinić će igrati na US Openu

Danka Kovinić

Crnogorska teniserka Danka Kovinić učestovaće na US Openu, kao i na Mastersu u Sinsinatiju, turniru koji je zbog koronavirusa premješten takođe u Njujorku.

Danka je za Sport klub izjavila da je spremna i da jedva čeka američku turneju.

”Dobili smo zeleno svijetlo, krećemo put Amerike 15. avgusta. Odmah po dolasku, bićemo smješteni u hotel, odradiće se neophodan test, ako sve bude u redu, a vjerujem da hoće, odmah mogu slobodno da se krećem i počnem sa mečevima”, kaže Kovinić.

Kovinić je zadovoljna formom, a nedavno je i osvojila turnir Istočne Evrope, koji je organizovan na akademiji Janka Tipsarevića u Beogradu.

”Imam dosta samopouzdanja, pozitivna sam u svakom smislu i zaista jedva čekam da se pojavim na terenu. Jako dobro sam trenirala u Beogradu, imala dosta kvalitetnih mečeva, a što se Sinsinatija tiče, prvi meč je na programu 20. avgusta, tako da ću imati dovoljno vremena da se aklimatizujem i adaptiram”, zaključuje Danka.

Kovinić, trenutno 91. teniserka svijeta, igraće u kvalifikacijama Mastersa u Sinsinatiju, a zatim i na US Openu, sa kojeg je učešće otkazalo veliki broj tenisera i teniserki.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nena
Gost
Nena

Srecno Danka…

Send this to a friend