Tenis

Kraj za Anju Drašković i Andreu Ćetković

Profesionalni teniski turnir, u konkurenciji dama, 15. “Royal Cup – NLB Banka 2018”, čiji nagradni fond je dvadeset pet hiljada dolara, počeo je danas, kvalifikacionim programom koji se sastoji od 16 mečeva na terenima podgoričkog Teniskog kluba “As”.

Dvije crnogorske predstavnice nastupile su danas, a kvalifikacije su bile neuspješne za Andreu Ćetković i Anju Drašković. Ćetković je izgubila od Radišić Nike iz Slovenije rezultatom 6-1 6-1 dok je Draškovićka poražena od Eravjec Veronike takođe iz Slovenije 6-2 6-1.

I ostatak današnjeg programa donio je dobar i kvalitetan tenis. Na centralnom terenu Bosanka Nefisa Berberović bila je bolja od Ukrajinke Lujize Dadvani sa 6-1 6-1 po setovima, nakon toga Draginja Luković iz Srbije bila je bolja od Hrvatice Katje Milas sa 6-0 7-5. Četvrti nosilac u kvalifikacijama Julia Vakacik (Njemačka) opravdala je očekivanja i pobjedila Odilu Mesfrank (Belgija) sa 6-0 6-1.

U drugo kolo su se još plasirale Verena Melisa, Nina Alibalić (Australija), Daria Kružkova (Rusija), Anastasia Pribilova (Rusija), Nikol Gadie (Švajcarska), Bojana Marinković (Srbija), Lina Đorđeska (Makedonija), Julja Hatouka (Bugarska), Lea Boškoivić Srbija, Anita Husarić (BIH) i Jana Bojović (Srbija).

Sjutra na programu je drugi dan kvalifikacija. Glavni dio počeće u ponedjeljak, kada je i svečano otvaranje turnira koji će trajati do 23. septembra. Šampionka “Royal Cup”-a osvojiće i 50 WTA bodova.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
0ooo
Gost
0ooo

Hahaha e sve nam je u drzavi ovako. Bruka na svakom koraku.

Send this to a friend