Tenis

Lajani ostaje na US Openu

Poznati teniski sudija Mohamed Lajani našao se u problemu nakon meča Nika Kirjosa i Pjera Ebera.

Kirjos je izgubio prvi set, gubio 3:0 u drugom a Lajani je sišao sa stolica i praktično molio Kirjosa da mu pomogne i da počne da se trudi.

Marokanac je prišao Australijancu i govorio: ”Pusti me da ti pomognem. Gledao sam tvoje mečeve. Znam da ovo nisi ti.”

Lajanijeve riječi kao da su ohrabrile Kirjosa, koji se trgao, dobio drugi set, zatim i meč, ali problemi su počeli nakon meča.

Prvo su organizatori stali u odbranu sudije.

“Sudija Lajani je sišao sa stolice kako bi provjerio Kirjosovo stanje. On je to uradio zbog nivoa buke na stadionu, a kako bi efikasno komunicirao sa Kirjosom. Lajani je bio zabrinut da mu je potrebna ljekarska intervencija. Rekao mu je da ako se osjeća loše, da može da mu bude ukazana medicinska pomoć. On je obavijestio Kirjosa, da ako pokaže manjak interesovanja za nastavak meča, da će on kao sudija preduzeti korake. Zatim je još jednom sugerisao Kirjosu da može da mu bude ukazana pomoć”, stoji u saopštenju US opena.

Oglasio i Eber, Kirjosov protivnik, koji u prvom momentu nije vidio šta se dešava, ali nakon pregledanog snimka, nije zadovoljan.

“Moram da kažem da nisam čuo razgovor između Kirjosa i Lajanija i on na mene nije uticao. Nik ne bi trebalo da se krivi za nešto, jer on ništa nije tražio. Ali njegovo ponašanje i motivacija su se od tog trenutka na terenu promijenili i on je zatim dominirao. Ali pošto sam pogledao video snimak ljut sam na sudiju. On nije trebalo da siđe sa stolice kako bi ubjeđivao Nika. Da li je ovo uticalo na meč? Nikada nećemo znati. Još više sam ljut zbog saopštenja US opena, koji nas smatra za budale. Svi smo čuli šta je sudija rekao, on je prekoračio svoja ovlašćenja. Ja i dalje čekam na objašnjenja. Kada mi igrači napravimo grešku na terenu, onda nas kažnjavaju”, rekao je francuski teniser posle kontroverznog događaja u Njujorku.

Lajani je mogao da bude suspendovan sa turnira, ali se to neće desiti, a biće pod posebnim nadzorom organizatora.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljubo C
Gost
Ljubo C

Mogao bi lajani da se okusa kao trener 🙂

xyz
Gost
xyz

Lajani poceo da laje

Send this to a friend