Tenis

Nadal okrenuo Čilića i već osigurao veliko ATP finale

Poznati su polufinalisti Mastersa u Torontu, a put ka tituli između ostalih nastavio je da krči i prvi reket svijeta Rafael Nadal.

Španac se mučio protiv Marina Čilića, ali je uspio da dobije meč i već sada obezbijedi nastup na završnom Mastersu sezonu, odnosno velikom ATP finalu.

Nadal je dozvolio Čiliću čak dva brejka u uvodnoj dionici (2:6), ali nastavak duela prošao je u mnogo boljem izdanju “Kralja šljake”.

Prvi nosilac je u drugom setu došao do ranog brejka i servirao je za izjednačenje. Čilić je u tom trenutku vratio brejk, ali je Nadal ispravio ono što je loše uradio u prethodnom gemu i slavio 6:4.

To je obezbijedilo treći, odlučujući set. Brejkova nije bilo sve do 10. gema. A onda je Nadal došao do tri vezane brejk lopte. Čilić je dvije spasao, ali nije uspio treću i Rafa je otišao u polufinale Rodžers kupa prvi put od 2013. kada je i osvojio trofej.

U polufinalu Nadal će igrati protiv Karena Hačanova, koji je Robinu Haseu prepustio samo četiri gema (6:3, 6:1). U drugom polufinalu sastaju se Kevin Anderson i Stefanos Cicipas.

Send this to a friend