Tenis

Nadal preživio pakao u četvrtfinalu, sljedeći je Del Potro

foto: usopen.org

Rafael Nadal je uz mnogo problema eliminisao Dominika Tima i plasirao se u polufinale US Opena.

Poslije skoro pet sati igre španski teniser i branilac titule je trijumfovao sa 3-2.

Prvi set prošao je u dominaciji Austrijanca. Čak tri puta je Tim oduzeo servis Nadalu i ekspresno ga ostavio na nuli u koloni gemova.

U narednoj dionici, očekivano, potpuno drugačija slika na terenu. Nadal je bio znatno bolji na početnom udarcu, te je Španac prvi došao do brejka u osmom gemu. Tim je napravio ribrejk, ali još jednom dobrom igrom na servisu rivala Nadal uzima drugi set sa 6:4.

U trećem setu je Tim brejknuo Nadala u sedmom gemu, činilo se da ima kontrolu da dođe do novog vođstva u meču, ali se “Kralj šljake” podigao i sa dva brejka stigao do 7:5, samim tim i vođstva od 2-1 u setovima.

Olako izgubljeni set nije obeshrabrio Tima koji je preko taj-brejka četvrtog seta uspio da produži susret, odnosno odvede ga u odlučujući peti set u kome je viđena rovovska borba.

Nadal je bio vrlo siguran na početnom udarcu, dok je Tim u nekoliko navrata morao da spasava brejk lopte. Najkritičniji momenat zbio se pri rezultatu 5-5 i 0/40 za Španca, ali je uporni Austrijanac i to uspio da izvuče.

Odluka je pala u taj-brejku, a tamo je Nadal imao nešto više sreće za plasman u polufinale i obračun sa Huanom Martinom del Potrom.

L.Đ.

 

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Galjego
Gost
Galjego

Bravo ti ga Montenegro. Isto priznaj da si ovo reka u zanosu. Ponijela te atmosfera.

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

Ko god se imalo razumije u bijeli sport zna da su Rafa i Fedex neprikosnoveni šampioni ove igre. Poslije njih je sedam praznih mjesta pa onda idu na gomilu svi ostali veliki igrači. Nego, vjerovatno si jedan od onih koji prati tenis od kad se pojavio srbin Đoković, i koji je za gem govorio koš.

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

Kralj tenisa!!! Samo on i Fedex mogu da pruže ovakav tenis! Majstore, Crna Gora navija za tebe!!!

Seka brzometka
Gost
Seka brzometka

I tvoja majka isprangijana isto…

vvv
Gost
vvv

Top tenis,Nadal je imao mnogo srece Tim je bolji bio al svaka cast obojici…Volim vise Delpa al Nadal ce ga bojim se dobit lagano

Send this to a friend