Tenis

Nalbandijan nema dilemu ko je broj 1 u istoriji tenisa

Bivši argentinski teniser David Nalbandijan smatra da je Novak Đoković najkompletniji igrač u istoriji bijelog sporta.

Nalbandijan, svojevremeno trećeplasirani na ATP listi, imao je priliku da se na samom terenu uvjeri u kvalitete velike trojke svjetskog tenisa, pa ne čudi što je upitan za mišljenje.

“Đoković je kompletan igrač. Njegov servis je bolji nego što izgleda na prvi pogled, a kreće se na nevjerovatan način. Nema padove, nema slabosti, ne znaš ni kako da igraš protiv njega. Pokušaš da ga ‘šetaš’ po terenu, ali on uvijek to pretvori u napad. Sa osnovne linije nema nijednu slabost. On je najkompletniji teniser u istoriji“, rekao je Nalbandijan.

O Rafaelu Nadalu…

“On je drugačiji tip igrača kada se igra na duge razmjene i na kratke poene. Kod tih kraćih sam smatrao da imam šansu protiv njega, da mogu da ga nadigram“, koji se na kraju dotakao i Rodžera Federera.

“Rodžer je dosta evoluirao kao igrač. Bio je jako dobar kao peti-šesti igrač na svijetu, ali se dosta mučio sa njegovim bekhendom do 2003. godine. Tada je napravio promjenu u načinu udaranja i poslije toga je eksplodirao”.

Nalbandijan je u karijeri pobjeđivao svu trojicu, ali sa svima ima negativan učinak. Protiv Đokovića 1-4, Nadala 2-5 i Federera 8-11.

Tokom 13. godišnje karijere Nalbandijan je proveo pet uzastopnih sezona među Top 10, a ostaće upamćen kao finalista Vimbldona iz 2002. kada je izgubio od Lejtona Hjuita.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Raffa
Gost
Raffa

Ali 6:0. Još mi je lijepo oko srca. Kad se samo śetim…

Gavrilo
Gost
Gavrilo

Pozitivan skor protiv obojice. Dovoljno.

N🥔le 0:6
Gost
N🥔le 0:6

Skor N🥔le : Karlovic 0:4

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Nije 0:4, ali jeste 1:3. Đoković je Karlovića dobio samo na zemljanoj (sporoj) podlozi. Ostala tri meča na bržim podlogama je izgubio, pritom ni u jednom meču ne oduzevši servis Hrvatu.

Franko
Gost
Franko

Skor, trči u štab za dnevnicu. Uzeće ti je drugi bot.

anonimni
Gost
anonimni

Šofro na aparatima

Vlado
Gost
Vlado

Srećan ti rođendan šampione

Tata Srđan
Gost
Tata Srđan

Za 2-3 hiljde eura ovi propali igrači ispričaju za medije što oćeš.

Peka
Gost
Peka

Pa nije to Cena Gora dje dps plaća propale stručnjake iz regiona da pišu gluposti i šarene laže

Čapur
Gost
Čapur

Uze mi rijec iz usta, pa nijesu to Srbi iz Crne Gore, pa da se prodaju za šarene laže

Čapur
Gost
Čapur

Koliko je ovo sve glupo, ovakva rasprava… Tesko mozes uporedit Novaka sa npr Mekinroom ili Nadala sa Borgom, razne epohe, kako mozemo znat koji bi bio bolji. Oni su svi jedni od najboljih svih vremena. Najtrofejniji je Federer, ako je to mjerilo, onda je najbolji. Kao sto je Brazil najbolji u fudbalu, USA u kosarci itd, onda bi mogao ipak… Više »

Dragutin
Gost
Dragutin

Čitaš i osjećaš da si prije čitanja treba popit tabletu protiv mučnine.

Nobody knows
Gost
Nobody knows

Ne čitaj onda.

Anarhista
Gost
Anarhista

Vrijeme ce i pokazati da covjek istinu prica.

miki
Gost
miki

6 – 0

Pogrijebnik
Gost
Pogrijebnik

Pa sta? Dobinao je i Novak RF i RN sa po 6:1, po 3:0 u setovima…Zvezda ubi Liverpula,pa ovaj zgazi Barsu…Sport,sport…a ti o tome pojma nemaš.Samo mrziš sve srpsko,jer ne znas sta si

N🥔le 0:6
Gost
N🥔le 0:6

😂😂😂 sprdnja

Send this to a friend