Tenis

Novak napada Rafino carstvo

foto: http://www.rolandgarros.com

Sve je spremno, u najavi, za najzanimljiviji Rolan Garos u poslednjoj deceniji – na terenima u Bulonjskoj šumi, danas u 11 časova, počinje drugi grend slem sezone. Kreće borba za “Kup musketara” i dvonedjeljni vrhunac sezone na pariskoj šljaci. Titule će braniti Španac Rafeal Nadal i Rumunka Simona Halep.

Jasno muški turnir će biti u fokusu – devetog juna saznaćemo da li će Rafael Nadal nastaviti vladavinu na svom omiljenom grend slemu ili će Novak Đoković drugi put u karijeri osvojiti sva četiri najveća turnira zaredom. Po žrijebu projektovano je to finale koje bi bilo poslastica za planetu, ali iako tri godine nije igrao u Parizu ne smije se otpisati ni Rodžer Federer, a tu je i mlađa garda koja ozbiljno prijeti i koju predvode prošlogodišnji finalista Dominik Tim, Stefanos Cicipas, Aleksander Zverev, Danil Medvedev…

Federer prvog dana u akciji

Prvog dana turnira biće odigrana ukupno 32 meča, po 16 u obje konkurencije, a u akciji će biti i Rodžer Federer koji će nakon tri godine pauze povratnički meč na centralnom terenu “Filip Šatrije” odigrati protiv Italijana Roberta Sonega. Taj meč je treći po redu na najvećem stadionu koji je dobio i krov, pošto će prvo snage odmjeriti Kerber i Potapova, te Cicipas – Marterer.

Na teren će i tri srpska predstavnika – Janko Tipsarević će igrati meč protiv Bugarina Grigora Dimitrova, Laslo Đere će se sastati sa Špancem Ramosom Vinjolasom, dok će Ivana Jorović za rivalku imati Amerikanku Dženifer Brejdi.

Turnir bez nekoliko “zvijezda”

Ovogodišnji turnir na Rolan Garosu zbog povreda propustiće nekoliko “zvijezda” – nastup su zbog povreda otkazali Miloš Raonić, Nik Kirjos, Kevin Anderson, Tomaš Berdih, Džon Izner i Marija Šarapova. Ruskinja je dvostruka šampionka RG i svakako najveće ime među pomenutim.

Povećan nagradni fond

Nagradni fond Rolan Garosa ove godine je porastao za osam procenata i sada iznosi 42.661.000 eura. Pobjednici u muškoj i ženskoj konkurenciji dobiće 2.300.000 eura, što je za 4,55 odsto veća cifra u odnosu na prošlu godinu, dok šampionima u dublu ide 580,000 (3.57%).

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
vjecna da je
Gost
vjecna da je

razlika izmedju rafe i ostalih igraca 4 turnira je osvojio po najmanje 10 puta rim barselonu monako i pariz ili ti rolangaros … 4 top svetske destinacije

Send this to a friend