Tenis

Novak otvorio dušu: Da li ostavlja reket?

Na današnji dan, prije tačno 52 nedjelje, Novak Đoković je poslije osvojene titule u Madridu imao 9.025 ATP bodova prednosti u odnosu na prvog najbližeg pratioca.

Međutim, u ponedjeljak, na početku turnira u Rimu, najbolji srpski teniser zaostaje 3.515 bodova za Endijem Marejom. Novak ne želi da se krije i traži probleme u drugima, već kaže da je on glavni “krivac”.

“Ako moram da svoj tenis opišem u jednoj rečenici, rekao bih da sam u “periodu tranzicije”. Od početka karijere, imao sam sreću da samo napredujem. Igrao sam više godina na vrhunskom nivou i postizao sam sjajne rezultate. Prošle godine, poslije trijumfa na Rolan Garosu, nijesam pretpostavio šta može da se dogodi. Uvjek sam pronalazio načine da se motivišem, da tražim još, ali…

Ali, Novak se prvi put u karijeri našao u potpuno nepoznatoj situaciji.

“Osjetio sam da ne mogu da pronađem motiv. Bilo mi je potrebno nekoliko mjeseci da razmislim o svemu i da vratim “modžo” (mojo). Dobro sam počeo 2017. godinu, pobjedom u Dohi, ali onda je došao nesrećan poraz na Australijan openu. Mentalno sam postao jači, međutim, moja igra kao “da nije bila tu”. Poslije svega, srećan sam plasmanom u polufinale Madrida, što je moj najbolji rezultat u godini. On mi pokazuje da sam na pravom putu”, rekao je drugi teniser svijeta.

Đoković priznaje da će turnir u Rimu pokazati “gdje se trenutno nalazi”.

“Važno mi je šta ću da uradim. Možda mi Rim bude odskočna daska, a možda ću morati još malo da sačekam. Jedino je sigurno da dajem sve od sebe. Pokušavam da se pronađem, kako na terenu, tako i van njega, i da pronađem dodatnu snagu”, naveo je on.

Novak u 2017. ima skoro od 14 pobjeda i četiri poraza, što je njegov najslabiji start u posljednjih desetak godina.

“Kada više ne budem želio da dobijem svaki meč, kada me ne budu privlačile gren slem titule ili prvo mjesto na ATP listi, tada ću prestati da profesionalno igram tenis. Toliko toga sam postigao u životu i sportu da slobodno mogu da ostavim reket i nastavim da uživam. Imam porodicu, a uskoro ću drugi put postati otac. Da li mi je potreban stres svakog dana? Srećom, još želim da pobjeđujem. Međutim, moram da pronađem novu insipiraciju”, naveo je on.

Đoković je, na kraju, prokomentarisao i razlaz sa Marijanom Vajdom, ali nije želio da otkrije ime novog trenera.

“Bilo mi je teško da uradim to što sam uradio. Rijetki su teniseri koji punih deset godina rade sa istim timom, istim trenerom, fizioterapeutom… U posljednje tri sezone imao sam 208 pobjeda. Kao sportista i ljudsko biće, potrebna mi je stabilnost. Svaki dan radite iste stvari, i ponekad… ponekad ne ide. Život se “kreće” u ciklusima i ja još učim i rastem. Šta god da budućnost donosi, ne mogu da je predvidim. Ponekad je potrebno da se zaustavite, da stanete i dobro razmislite na sekund. U životu ne postoje garancije”, dodao je Đoković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Simeon Nepromoč
Gost
Simeon Nepromoč

Nemojte vi branit’ Đokovića od mene, nego objavite moje mudrolije.

Simeon Nepromoč
Gost
Simeon Nepromoč

Heejjj! Đoković je…

Gogo
Gost
Gogo

Naravno da ne, ne palite ovaj narod

Goku
Gost
Goku

To su ti naslovi, da privucu. ?

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Gogo, šta Novak ima sa tim narodom ?
Nit je pripadnik tog naroda, nit je državljanin cg ?

Simeon Nepromoč
Gost
Simeon Nepromoč

Ćao lepi čoveče! Đe si ti danas? Mora Đokson da pita ženu, pa će da odluči.

Send this to a friend