Tenis

Pritisak na Đokovića i Nadala zbog ubistva novinara

Novak Đoković i Rafael Nadal mogli bi da otkažu egzibicioni meč u Džedi zbog velikog pritiska na njih nakon nestanka i mogućeg ubistva novinara Džamala Kašogija.

Srbina i Španca je organizacija Amnesti Internešnal pozvala da skrenu pažnju na loše stanje kada su u pitanju ljudska prava u Saudijskoj Arabiji.

„Na Nadalu i Đokoviću je da odluče gdje će igrati svoje egzibicione mečeve, ali ako već idu u Džedu voljeli bismo da iskoriste svoju popularnost da skrenu pažnju na ugrožavanje ljudskih prava. Makar jedan tvit o hrabrim borcima za ljudska prava u toj zemlji bio bi dovoljan za početak“, rekao je Alan Hogart iz britanskog ogranka Amnesti internešnala.

Vlasti u Saudijskoj Arabiji pokušavaju da organizacijom velikih sportskih događaja poprave loš imidž.

Prije dvije večeri u Džedi su igrale fudbalske reprezentacije Brazila i Argentine, a planiran je i veliki golf turnir.

Inače, duel Đokovića i Nadala trebalo bi da se odigra u decembru.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pjetro
Gost
Pjetro

umjesto reketa neka se koriste kalasnjikovim. daj bre pustite sportiste da budu sportisti ne prestavnici nvo, amnesti po..ani internesnl fuj!

Realno
Gost
Realno

Ako će im neko dat te pare…to im je posao, koji mogu radit još samo nekolko godina.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Koji teniski mec u EU ili USA je prekinut u znak protesta kad su ubijani neduzni civili u Srbiji I CG 1999.? Nole bi bio lud da zbog ovog bojkotuje, a I Rafa se nema sto plekat tu.

fds
Gost
fds

Djokovic nije srbin, mozda politicki srbin… Crnogorac, koji je po majci Hrvat… u srbiji su svi politicki srbi, nema pravih srba.. ne postoje… pogledaj prezmena u srbiji sve ce ti biti jasno… nema srba…

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Otkazati mec. To je tamo diktatura

Dett
Gost
Dett

I u CG je diktatura, pa ćutiš

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Ne bleji. Eto lajes sto god hoces pa te niko ne hapsi. Trbsli smo najbolje pustiti teroriste da preuzmu drzavu. Nidje vece slobode u vrijedjanju vlasti nema no u Crnoj Gori. Otidji do tvoje mile Srbije ili jos bolje Rusije pa vidi kako Putko postupa sa neprijateljima a ti dodhes na crnohorski portal i svasta protiv drzave i ponovo ti… Više »

libero
Gost
libero

E na muci se poznaju junaci…ne igraju tamo za klikere vec za debele pare..a obojica su humanisti i daju velike pare u humanitarne svrhe..No imaju li snage oci u oci ????

horacije
Gost
horacije

Obojica humanisti??? da nijesi malo pobrkao. Ogromne pare u humanitarne svrhe daje Rafa Nadal, dok Đokovići imaju fondaciju na papiru, a pomogli su koliko ja i ti. Zadnji je primjer bolesnog dječaka iz Srbije gdje đokovići nijesu dali ni centa. Stipsa je stipsa!

Dijaspora
Gost
Dijaspora

Trebaju otkazati meč i odigrati neđe drugo. Nadam se da će tako i bit, jer zaista ubiti čovjeka i iskasapati ga i pravit se da nisu umjesani a ništa ne nude drugo osim da nisu odgovorni… To je dno dna no štiti ih Tramp jer su mu potrebni…. Piiih

Send this to a friend