Tenis

Serena juri istoriju

foto: wsopen.com

Bez obzira na Mundijal, šokantne megatransfere, drame na sportskim meridijanima: ukoliko Serena Vilijams osvoji večeras titulu na US openu (na programu oko 22 časa po našem vremenu), sportska 2018. godina biće upamćena po njoj.

U finale u Njujorku, koje će igrati protiv mlade Japanke Naomi Osake, plasirala se lakom pobjedom nad Anastasijom Sevastovom 6:3, 6:0. Prije godinu borila se za život nakon prijetnje tromboze poslije teškog porođaja. Vratila se tenisu i u Njujorku će se boriti za rekordnu 24. gren slem titulu, što je učinak slavne Margaret Kort.

“Prije godinu sam se bukvalno borila za život u bolnici poslije porođaja. Svakog dana kada izađem na teren sam zahvalna na prilici da se bavim ovim sportom, tako da, što god da se desi u mečevima, osjećam se kao da sam pobijedila”, kazala je Vilijams.

Polufinalni meč protiv Sevastove Serena je riješila u svoju korist za samo sat i šest minuta. Već je ušla u istoriju – sa 36 godina je najstarija finalistkinja US
opena. U julu je igrala finale Vimbldona, ali je sada u mnogo boljoj formi. Sevastova je zaprijetila samo na startu, kad je povela 2:0. U preostalih 13 gemova Serena
Vilijams osvojila je 12!

“Morala sam da se malo naviknem na njenu igru na početku meča, nijesam igrala ranije protiv nje. Ne udara jako kao druge igračice. Poslije sam počela da razmišljam o finalu. Teško je ne razmišljati o njemu”, kazala je Vilijams. Letonki je uzela čak 80 procenata poena na drugi servis, što je fantastičan učinak.

Send this to a friend