Tenis

Serena optužila sudiju za seksizam

foto: wsopen.com

Nakon skandaloznog ponašanja u finalu US opena, Serena Vilijams je optužila sudiju Karlosa Ramosa za seksizam.

Amerikanka je arbitra tokom meča nazvala lopovom jer joj je oduzeo poen, a potom je Ramos kaznio gubitkom gema bez igre.

“Vidjela sam kako muškarci govore sudijama gore stvari… Oduzeti mi čitav gem zato što sam rekla da je lopov, za mene je to seksistička odluka. Sudije nikada ne oduzimaju gemove muškarcima zbog toga. Poslije toga sam poludjela, ali nastaviću da se borim za ženska prava u tenisu. Nadam se da će ova moja situacija biti primjer za druge žene da budu jake i vjerujem da će njima uspjeti ono što meni danas nije”, rekla je Vilijamsova.

Serena je u finalu US opena poražena od Naomi Osake sa 2:0.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zetatrans
Gost
Zetatrans

Bjese li ono zena linijski sudija kad sjoj je rekla dace je ubiti sto joj je sudila prestup? Fenomenalno prebacas lopticu preko mreze ali si mnogo jadna,takva sampionka i takva mizerija,zajedno sa trenerom.

Garo
Gost
Garo

Kako se od agresora pravi zrtva. Amerikanci su prvaci svijeta u tome. Sudija je ispostovao sve ljestvice i nije iz cista mira oduzeo gem. Prvo dogovor sa trenerom, onda lomljene reketa, pa agresivni prigovori praceni prijetnjama sa visoko podignutim prstom, i na kraju najprizemnija vrijedjanja bez osnova. Poznata je ona od ranije po ovakvom ponasanju. I sad oce da predstavi… Više »

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Serena, Serena vrati se Serena! Zar ne čuješ urlik tigrova ispod tvoga prozora?

Pejo
Gost
Pejo

Nije tacno, upravo si ti primjer da uzimaju muskarcima.

Myguz@
Gost
Myguz@

Treba čoek imat jak želudac sa ovom se upuštit u seksizam.

MEEE
Gost
MEEE

Konik je zakon za ovakve 😀

Leopold
Gost
Leopold

Ne dipr Serena!

Send this to a friend