Tenis

Serena se izvinila Osaki: Voljela bih da imam priliku da se taj momenat ponovi

Serena Vilijams izvinila se Naomi Osaki zbog incidenta u finalu US opena, kada je Amerikanka meč za titulu pretvorila u skandal zato što joj je sudija Karlos Ramos u jednom momentu dao opomenu zbog koučinga.

Trofejna Gren slem šampionka je tada urlala na Ramosa da je seksista, a pritom navukla gnijev i navijača koji su kasnije izviždali Osaku na dodjeli pehara namijenjenog pobjednici.

Skoro godinu dana prošlo je od incidenata na stadionu Artur Eš, a u toku Vimbldona izašao je esej u prvom licu Serene Vilijams u kome ona navodi detalje iz dopisivanja sa japanskom igračicom u kom se Amerikanka izvinjava zbog onoga što se desilo.

“Ponosna sam na tebe i istinski mi je žao. Mislila sam da radim pravu stvar kada sam se bunila. Nisam međutim imala ideju da će nas mediji sukobiti. Voljela bih da imam priliku da se taj momenat ponovi. Uvijek sam, bila i biću srećna zbog tebe i uvijek ću te podržavati. Nikada ne bih željela da skrenem svijetla pozornice sa neke druge sportistkinje, posebno sa druge tamnopute sportistkinje. Ne mogu da dočekam da vidim tvoju budućnosti, i vjeruj mi uvijek ću te gledati kao tvoj veliki navijač. Želim ti sreću danas i u budućnosti”, napisala je Vilijams.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Titograd
Gost
Titograd

Serena je pokazala baš u tom meču da je antisportista. Džaba je sad što bi bilo da je bilo…

Misko
Gost
Misko

Kada bi neko.napisao “pogotovo za jednog bijog sportistu” da li bi bio okarakterisan kao rasista ?

Send this to a friend