Tenis

Šlager u Londonu

Duelima Kevina Andersona i Dominika Tima od 15, te Rodžera Federera i Keija Nišikorija od 21 čas, danas počinje završni ATP turnir u Londonu. Posljednje veliko takmičenje sezone postavlja prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića i veterana Federera u ulogu jasnih favorita.

U odsustvu povrijeđenih velikana Nadala i Del Potra, te mlade zvijezde Hačanova koji je tek ušao među najboljih deset na svijetu, na Đokoviću i Federeru je da demonstriraju vrhunsku igru. Već su viđeni u finalu, ali put kroz grupnu fazu u “02” areni neće biti lak.

Poraz od Karena Hačanova u finalu mastersa u Parizu nije mnogo poremetio Đokovića. Prvi igrač svijeta nada se da je sedmica bila dovoljna da se oporavi od umora i jake prehlade. Rivali u grupi su nezgodni Izner, Cilić i Zverev. Cini se da je rasterećen došao na turnir.

“Prva pozicija na ATP listi je uz gren slem turnire nešto najvažnije u našem sportu i drago mi je da sam je obezbijedio na kraju godine. Proces mog povratka trajao je 15 mjeseci i ponosan sam što sam uspio. Minulih pet mjeseci bili su savršeni. Žao mi je što Nadal nije tu. U ovom momentu želim da istaknem rad mog treneraMarijana Vajde, koji mi je i prijatelj i dio porodice”, rekao je Đoković, koji će u ponedjeljak igrati protiv Iznera.

Drugi favorit je Rodžer Federer. Sampion Australijan opena je u usponu forme, zamalo je pobijedio Đokovića u Parizu. Večeras od 21 čas igraće protiv Keija Nišikorija.

“Čujem da se ozbiljno razmatra da se nakon decenije završni turnir premjesti iz Londona. To je za mene potpuno pogrešno, turnir upravo pripada ovdje. Nadam se dobroj igri, podrška neće izostati”, rekao je Federer.

Pobjedniku će pripasti ček od čak 1,28 miliona američkih dolara, finalisti duplo manje. Rekorder turnira je Federer sa šest titula, po pet imaju Đoković i legende Pit Sampras, Ivan Lendl.

Tags
Send this to a friend