Tenis

Vajda: Meč protiv Nadala na Vimbldonu je promijenio sve

Đoković i Vajda

Marjan Vajda, trener najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića, kaže da nije mogao ni da zamisli tako brz povratak Srbina na vrh ATP liste.

Slovački stručnjak je u aprilu počeo ponovo da sarađuje sa Novakom, nakon čega su uslijedili sjajni rezultati osvajača 14. Gren slem titula.

“Znam Novaka godinama, ali nisam mogao ni da zamislim da će se vratiti na ovaj nivo tako brzo. Osjećao sam da krećemo novim putem. Bilo je mnogo sumnji. Teško je bilo gledati unazad, u vrijeme kada je osvajao toliko trofeja, i predviđati budućnost. Prvo što me je pitao kada smo ponovo počeli da radimo je kada će ponovo pobjeđivati”, otkrio je Vajda u intevjuu za Ubitennis i dodao:

“Sam je odličio da igra na travi. Osjećao se odlično od trenutka kada je stao na teren. Zaboravio je sve što se na zemlji dogodilo. Iako je izgubio od Čilića u Kvinsu, činjenica da je igrao finale mu je donijela mnogo samopouzdanja. Polufinale Vimbldona protiv Nadala je bio meč koji je okrenuo sve. Bilo je nevjerovatno. Neko je iz gledališta viknuo – Hvala vam na ovome. Poslije toga, Novak se više nije plašio poraza”.

Đoković ima priliku da 2018. godinu zaokruži osvajanjem završnog Mastersa u Londonu, pošto je već osigurao plasman u polufinale.

Send this to a friend