Tenis Australijan open

Vilander smatra da je Federeru teže nego Đokoviću i Nadalu

Mats Vilander smatra da je Rodžeru Federer bilo teže nego Novaku Đokoviću i Rafaelu Nadalu.

On svoju tvrdnju temelji na stilu igre koji je bio prije pojave Federera.

“Novaku i Rafi je lakše utoliko što im je Rodžer „meta“, što mogu da procijene koliko je zaista daleko od njih ono što je on do sada postigao. Njima je cilj jasan – šta treba da dostignu i prestignu, dok je Rodžer u jednom trenutku ostao bez repera, jasnog cilja – pošto više nije postojao igrač kojeg on nije više puta dobio. Da, oni su mnogo bolji od Hjuita, Rodika, Nalbandijana… Čak i od Marata, koji je imao fantastične dane, ali je dosta oscilirao.

Da je Rodžer rastao sa ovom generacijom, sumnjam da bi igrao jednoručni bekhend, a onda bih ga u taktičkom smislu, kao i osjećaju za tenis, stavio ispred Nadala I Đokovića. Što se tiče fizičkih mogućnosti, on je iza njih. Po mom mišljenju, Federer je podjednako talentovan za tenis kao njih dvojica, bolje poznaje igru, ali značajno zaostaje u tehničkom smislu jer je staromodan. Ipak, nekako je uspio da opstane…” kazao je Vilander u tradicionalnom druženju sa novinarima na Australijan openu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vojo
Gost
Vojo

Novak u crnogorskom dresu za pravo cast i slobodu CRNE GORE .Bravo Novace od sad si mi jos drazi.AJMO CRNA GORO

Nebojsa
Gost
Nebojsa

Nole se ne stidi svojih korjena.Znate i sami da je obnovio crkvu u selu u kojm su mu živjeli đedovi.Trebalo bi nekad staviti prst na čelo pa malo razmislit prije nego se izgovore neke gluposti.Za sve kojima se ovo ne svidja ja sam Srbin iz BIH.

Send this to a friend