Tenis

Vrijeme je za Vimbldon

foto: wimbledon.org

Najstariji i najugledniji Grend slem, jedini od četiri velika turnira na travi, jagode sa šlagom, kraljevska porodica, nagradni fond od 38 miliona funti…

Vrijeme je za Vimbldon!

Nezvanično prvenstvo svijeta u tenisu je spremno da sa svojim 133. izdanjem još jednom oduševi i osvoji publiku. A u Londonu ćemo vidjeti najbolje od najboljeg. I naravno, sve oči će biti uprte u trio fantastiko Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera. Jer, svi ostali su klasa ispod…

Glad

A branilac titule najstariji turnir na planeti otvara protiv iskusnog Filipa Kolšrajbera, sa kojim ima skor od 10 pobjeda i dva poraza.

“Bitno je da se održi glad, jer bez toga ne možete da očekujete najbolji tenis” rekao je Đoković, koji je dodao…

“Vimbldon je uvijek najspecijalniji turnir u sezoni. Kada sam imao šest, sedam godina, pravio sam improvizovani trofej i pravio se da ga osvajam. A snovi postaju stvarnost”, poručio je 32-godišnji Đoković, osvajač četiri pehara u Londonu, koji je iznenadio javnost činjenicom da je uvrstio legendarnog Hrvata Gorana Ivaniševića osvajač Vimbldona iz 2001 u svoj stručni štab.

Žrijeb je bio takav da Nole ne može da se sastane prije finala sa Rafom ili Fedeksom, a 37-godišnji Švajcarac će juriti deveti trofej na Vimbldonu.

“Znam dobro sve koji igraju, ali za mene je na kraju dana najvažnije da znam ko mi je protivnik u sljedećoj rundi. Ukoliko želite da idete dalje, morate pobjeđivati, bez obzira ko je na drugoj strani”, poručio je Federer, treći teniser planete, a drugi nosilac na Vimbldonu.

Vimbldon radi što mu je volja

A žrijeb je kritikovao zvanično drugi teniser svijeta, koji je u Londonu postavljen za trećeg nosioca – Nadal.

“To je uobičajna stvar. Vimbldon je jedini turnir u godini gdje oni rade sa nosiocima šta im je volja. Moraću da budem najbolji i boriću se za svaku pobjedu”, rekao je 36-godišnji Španac, šampion Rolan Garosa i osvajač dva turnira u Engleskoj…

“Jedino što mi se čini da nije u redu je što se to radi samo na Vimbldonu. Ne odnosi se samo na mene, već i sve druge. Oni ne poštuju status koji su igrači stekli tokom sezone”, jasan je Nadal.

Dame će biti u sijenci muškaraca, a titulu na Vimbldonu brani Anđelik Kerber…

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Preko Morace
Gost
Preko Morace

Ostara ovaj nadal brzo..Vec 36 god..😉😂😂

GudNajt
Gost
GudNajt

Mislim da Rafa ima 33. godine, makar jos 11, mjeseci. Mislim, evo ne znam..

Send this to a friend