Tokio 2020 Olimpijske igre

Bojana Popović: Veliki rezultat, imamo potencijal

Bojana Popović

Naše rukometašice napravile su veliki rezultat šestim mjestom na Olimpijskim igrama, kazala je selektorka Bojana Popović.

Zadovoljna je odnosom djevojaka tokom turnira.

“Planirano je ostvareno, smatram da je četvrtfinale protiv Rusije jedan veliki uspjeh. Nijesmo uspjeli da napravimo korak više, meni je žao. Snovi su postojali, ali u ovom trenutku je to realna slika. Rukometašice su u svakom meču tražile neki svoj maksimum i našle su ga, to je realnost. Ostaje žal, jer mi smo sve sportistkinje koje žele da nešto veliko naprave, ovaj put nijesmo uspjeli u tome, ali smo uspjele da napravimo veliki rezultat, da budemo šeste na svijetu, da predstavimo na najbolji način zemlju, srcem i izgaranjem”, kazala je Popović.

Naše cure su pravile često dosta tehničkih grešaka, a jedan od razloga je i prevelika želja.

“Nekada nam to nije išlo u prilog, jer smo znali da idemo ne glavom nego srcem iz čega smo griješile. Sve je pokazalo da reprezentacija ima potencijal, ali mora da se radi na dosta stvari, da se dovedu u red, da se ima fokus svih 60 minuta. Radićemo na tome, njih 9 su bile debitantkinje. Ja sam zadovoljna svim onim što su pružile. Naravno može bolje, uvijek može bolje. Svaka individualno kad pogleda shvatiće da je moglo bolje, mogli smo svi da budemo bolji i ja”, kazala je Popović.

Podsjetila je i na činjenicu da je praktično ono što smo doveli na Olimpijske igre sve što imamo u ženskom seniorskom rukometu.

“Činjenica je da je rezultat napravljen, jedina zemlja sa Balkana koja je bila ovdje u rukometu. Mislim da svi treba da budu ponosni onim što je napravljeno i vaterpolisti i mi. Vjerujem da je to veliko gledajući ono čim raspolažemo. Mogli smo da predamo spisak od 28 rukometašica, nijesmo imali toliko. Da se neko povrijedio ovdje, mi ne bi imali ni koga da dovedemo kao zamjenu. Djevojke će stasavati i najbitnije da iz svega ovoga mi svi učimo!”

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
SLOBO
Gost
SLOBO

Ovo je bio realan rezultat,svi znamo da je podmladjena reprezentacija sa malo kvalitetnih rotacija,sto ne znaci da nece sazret za neko naredno takmicenje.A sto se tice komentara da je kriva Bojana i da je zelena i da treba da ode ne odgovara cinjenicama,Bojana je posvetila citav zivot zenskom rukometu i napretku rukometa u CG,smatram da je sramota govorit da je… Više »

RIR
Gost
RIR

Super je i ucestvovati na OI -mi smo mala zemlja !
Bice medalja ! Svaka čast i na 6.mjesto na planeti !

Rade007
Gost
Rade007

Aj idi prošetaj malo i nemoj da se vraćaš

Zadruga 3
Gost
Zadruga 3

Pravda za Rasmunsena. Oćera ga seljački svetosavski lobi

nik
Gost
nik

čuš veliki rezultat, pobijedili Japa, Angolu i Koreju, e šou. Što bi rekla da ju ušla u plufinale

Munja
Gost
Munja

Bojana veliki si igrac bila ali za selektora si jos zelena.Trebala si Rasmunsena ispostovati (covjek odmah posle plasmana rekao da mu se ispunio san da ode na OI) a ne brze bolje zauzeti njegovo mjesto.Idealno bi bilo da si na OI ostala njegov pomocnik,jos malo iskustva stekla i onda preuzela tim ali posle bitke svi su generali.Zakljucak jos si zelena… Više »

Tip Top
Gost
Tip Top

Potencijal da !!! A ti podnesi ostavku jer si potjerala Rasmunsena sa tvojom demagogijom.

Sudija
Gost
Sudija

Podrška za Bojanu. Ovo je bio uspjeh.

Sasa
Gost
Sasa

Samo da se pronadje rješenje za selektora,njega nemamo.

marius
Gost
marius

A zar nije bilo bolje da je jos koju godinu osta onizi Rasmunsen, i da si ucila od njega, pa onda preuzela reprezentaciju, a ne ovako, “Grlom u jagode ” ?

Mrgud
Gost
Mrgud

Da nije do tebe ovakav rezultat. Ne uči se trenerski posao na ovakvim takmičenjima. Trebala si biti pomoćnik Rasmunsenu i učiti zanat. Imali smo primjer iz fudbala. Makli Kranjčara da postave Brnovića i potop.

risto
Gost
risto

Ovo je klasika, dođeš iz srbije i puštiš korijene. Nema te sile koja će je maknuti iz crnogorskog rukometa. Nažalost.

Mitar
Gost
Mitar

Preuzela je reprezentaciju i klub u najtežem trenutku, smjena generacija plus manjak finansija. Srećno i samo hrabro, Bojana!

Ajmo CG
Gost
Ajmo CG

A kako Bojana, kako…

Dragan
Gost
Dragan

Veliki rezultat 🤣🤣🤣 Ma daj ostavku vise, neka ti ovom izjavom nametanje da budes i dalje trener.Rezultat a ne rijeci.Realno gledano nijesu odigrale 1 cijelu utakmicu kako su trebale i mogle.Zao mi djevojaka,trudile su se ali ovo je za sve osim trenera veliko razocarenje.Idemo dalje !

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Počela je kao Dritan i Zdravko da se kiti tuđim perjem . Niti su oni napravili put za Gusinje, niti si ti zaslužna što su rukometašice pošle na OI.

HnHn
Gost
HnHn

Ne pričaj gluposti, bila je pomoćni trener u vrijeme kada su izborile plasman

Goran
Gost
Goran

Bojana voli te Crna Gora
Srećno u nastavku karijere,za ponos ste svima

Send this to a friend