Tokio 2020 olimpijske igre

Lavice preko Koreje došle pred vrata četvrtfinala Olimpijskih igara

Uros Hocevar / kolektiff

Ni neočekivan poraz od Japana, ni katastrofalno drugo poluvrijeme protiv Norveške, nisu poremetili planove crnogorskih rukometašica na Olimpijskim igrama.

“Lavice” su pobijedile Južnu Koreju 28:26 i pred vratima su četvrtfinala.

Crna Gora je prethodno dočekali dobre vijesti. Angola je iznenadila Japan i omogućila našim igračicama da povoljnim rezultatom protiv najbolje azijske selekcije prođu u nokaut fazu.

Pravo sportsko čudo neophodno je da “lavice” ostanu bez četvrtfinala. Da bi se to dogodilo treba da izgube od Holandije, Japan da pobijedi Norvešku, a Koreja savlada Angolu, što je u praksi teško da se poklopi.

Izabranice Bojane Popović duel protiv Korejki počele su vođstvom 5:1, a onda je uslijedio veliki pad što je rival iskoristio da preokrene na 8:7.

Na krilima Majde Mehmedović, Crna Gora je kreirala seriju 5:0, a na veliki odmor otišla sa dva pogotka prednosti (13:11).

U nastavku nije bilo dileme. “Lavice” su se u potpunosti razigrale, odbrana je bila zategnuta, a stizale su i važne intervencije Ljubice Nenezić, koja je skinula nekoliko zicera.

U 54. minutu Crna Gora je povela sa 26:19 i riješila pitanje pobjednika. Koreja je do kraja meča uspjela samo da ublaži poraz.

Naš nacionalni tim će u posljednjem kolu grupne faze igrati protiv Holandije u ponedjeljak od 12.30.

Tok utakmice:

54.minut – Nova rekordna prednost “lavica”, +7, utisak je da je sve gotovo. Radičević je ponovo bila koncentrisana sa 7 metara.

51.minut – Ramusović pogađa sa crte za 23:18 i to nakon tajm-auta Bojane Popović koja je tražila od igračica da drže fokus i da ne prave tehničke greške.

48.minut – Despotović daje bitan gol, sada je sa 22:17 za “lavice”.

42.minut – Tanja Brnović je iznudila sedmerac i isključenje. Radičević trese mrežu Koreje i to je sada maksimalnih +5 (19:14).

40.minut – Bomba Đine Jauković za 17:14. Tvrd nastavak meča, ali naše održavaju vođstvo i sve su bliže četvrtfinalu.

35.minut – raspoložena Mehmedović je “izmislila” važan gol. Imaju “lavice” i dalje +2.

Poluvrijeme – odličan početak, pa veliki pad u igri, a onda dobar finiš. Crna Gora protiv Južne Koreje vodi sa 13:11. Po četiri gola dale su Mehmedović i Brnović.

25.minut – konačno bolja igra “lavica”. Radičević je bila precizna sa sedam metara (11/11 na OI), da bi Mehmedović nakon solo prodora smjestila loptu u mrežu Korejki za 11:8.

22.minut – Kad dobije loptu, onda greške nema. Brnović svojim četvrtim golom poravnava na 8:8, a onda Mehmedović pogađa za svoje polovine na prazan gol, pa Crna Gora ponovo vodi.

18.minut – period loše igre obje selekcije, dosta tehničkih grešaka, Koreja je stigla do izjednačenja (6:6), ali je Ramusović vratila prednost našem timu.

11.minut – kriza u napadu “lavica”. Korejke su to iskoristile, prišle na 5:4, a onda je Klikovac pogodila za +2.

6.minut – fenomenalno otvaranje meča naše selekcije. Vodimo 5:1, razigrana je Tanja Brnović koja maksimalno koristi asistencije Itane Grbić.

Najava

Izabranice Bojane Popović bi trijumfom protiv najbolje azijske reprezentacije stekle velike šanse za četvrtfinale.

Podsjetimo, naš nacionalni tim je na startu takmičenja ubjedljivo savladao Angolu, a onda je propuštena lijepa šansa da se već nakon dva kola trasira put ka osam najboljih selekcija.

Jovanka Radičević i saigračice su potpuno neočekivano izgubile od Japana i tim porazom napravile korak unazad ka ostvarenju cilja – plasmanu u nokaut fazu.

Nakon Japana gledali smo 30 minuta sjajne borbe protiv Norvežanki, a onda se u nastavku igra “lavica” u potpunosti raspala.

Crnoj Gori na ruke ide i rezultat prvog meča današnjeg programa, Angola je sa tri razlike dobila Japan i upisala prvi trijumf na OI.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Serdar
Gost
Serdar

Srećno đevojke. Ova olimpijada bez prisustva publike je bez veze i nema nikakve draži takmičiti se u praznim salama.Korona je uništila sve pa i olimpijski duh.

GrDinic jelena
Gost
GrDinic jelena

Isuse daj im lavlje srce da prežive dane buduće 💚❤💙

Patriota1
Gost
Patriota1

Bravo Lavice ❤

Miki
Gost
Miki

I to bi bilo to.Sledeci mec moraju bez trenera.Jer Bolje je da ih ne vodi.

Mmmm
Gost
Mmmm

Čim su se oni baksuzi vratili ha ha ha

ZETA
Gost
ZETA

Mora da nisu igrale u zeleni dres

Sasa
Gost
Sasa

Da je Vječna!!!

Support
Gost
Support

Samo one mogu da ispuste 28:22 i dođu u situaciju da od drugih rezultata i matematike zavisi plasman dalje. Karakter bez discipline ne vrijedi ništa. Bukanje i junačenje ne donosi rezultate.

Mijo
Gost
Mijo

Nijesu igračice krive,selektorka je odredila način igre(7 na 6), vjebajući na štetu gol razlike za duel sa Holandijom,što bi moglo da nam se osveti
Valjda neće😆😵

Progres
Gost
Progres

čim iz Japana pođoše ona dva što ne vole CG i rukometašicama i vaterpolistima svanu….

Montenegrina HN
Gost
Montenegrina HN

Samo hrabro 🇲🇪🇲🇪

Banat
Gost
Banat

Bravo,bravo!

Niki
Gost
Niki

Bravo lavice idemooooooooo!

stara podgorica
Gost
stara podgorica

Bravo Lavice,bravo Ajkule.Crnogorci se nijesu nikad predavali.Samo naprijed do medalje.

Demidzana
Gost
Demidzana

Sad bi citirao velikog Maksima Zivaljevica” Simpaticne Koreanke nisu mogle vise od casnoga poraza”

Sasa
Gost
Sasa

Ajmooooo

Send this to a friend