Tokio 2020 olimpijske igre

Selektorka ne očajava: Uvijek idemo težim putem, drugačije ne umijemo

Bojana Popović

I odbrambeno i napadački morali smo bolje. Ostaje žal, ali drugačije ne umijemo, uvijek idemo težim putem, rekla je selektorka Crne Gore Bojana Popović nakon neočekivanog poraza “lavica” od Japana 29:26.

Naš nacionalni tim nije imao rješenje za raspoloženu golmanku Sakuru Kametani koja je upisala čak 21 odbranu.

“Nekih dobrih stvari je bilo u prvh 15 minuta, iako smo se najviše plašili starta meča. Tada smo bili malo opušteniji i igrali ono što znamo najbolje, međutim, u nekim momentima kada smo trebali da prelomimo utakmicu sa igračem više, bili smo neodlučni. Praktično taj period smo izgubili i krenuo je stres da se stvara unutar tima. Na sve to do poluvremena smo igrali egal. U nastavku meča stvari su trebale drugačije da idu. Kompaktnom odbranom cilj je bio da osvajamo lopte i jednostavnije da dajemo golove”, kazala je Popović.

Falili su golovi Jovanke Radičević i Majde Mehmedović…”Lavice” su u drugom poluvremenu promašile ukupno 18 šuteva.

“Opterećeni rezultatom! Nijesmo postepeno gradili stvari na terenu. Sve je bilo ishitreno, a na sve to golmanka je branila šuteve iz čistih situacija. U tom odnosu, kada pogledamo, golmanka Japana je mnogo ispred nas, a to je i možda presudilo jer smo puno šuteva promašili u drugom poluvremenu. Glava nije bila kako treba kod većine”, rekla je selektorka.

Slijedi duel protiv Norveške, a onda i mečevi protiv Južne Koreje i Holandije. Jedna pobjeda do kraja trebalo bi da bude dovoljna za prolaz među osam najboljih.

“Ispred nas su utakmice, dalje ćemo se boriti i probaćemo da se podižemo i pokažmeo da možemo bolje”, zaključila je Popović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Demidzana
Gost
Demidzana

Neugodni Japan

Bulat
Gost
Bulat

Nije zabrinjavajući ovaj poraz koliko je zabrinjavajuća činjenica da Popović nije selektor od koga možete očekivati da usmjeri stvari na pravi kolosjek.Bojim se da ćemo platiti cijenu one smjene selektora bez ikakvog razumnog objašnjenja.Ovo je poslednja prilika sjajne generacije da ostvari veliki rezultat,ali ostaje briga da to Popovićka ne može iskoordinisati.Japan je objektivno,iako domaćin,slabija ekipa od ovih evropskih pa ćemo… Više »

realista
Gost
realista

Smijeniti Kima Rasmusena posle uspješnog turnira gdje se reprezentacija CG plasirala na OI može uraditi samo neko budalasto, bezobrazno i neznaveno presjedništvo RSCG na čelu sa Kapisodom i rukometnim expertom Boškovićem. Predsjednik RSCG Kapisoda i selektorka B.Popivić , ako su nekad igrali rukomet nikako ne znači da će uspješno voditi RSCG ili reprezentaciju CG, to najbolje pokazuje način igre na… Više »

Send this to a friend