Tokio 2020 Olimpijske igre

Blog Tokio 2020: Sjajna Marija do finala, Dončić nije uspio, moć Francuske u kolektivnim sportovima

Ilustracija

Pred nama je još jedan uzbudljiv dan na Olimpijskim igrama u Tokiju, a dešavanja sa svih borilišta pratite u tekstualnom prenosu na CdM-u.

UŽIVO:

15:56 – Kraj je trinaestog dana Olimpijskih igara u Tokiju. Kao što je to i običaj, odjavljujemo se uz trenutni bilans medalja. Kina ima 17 medalja manje od Sjedinjenih Američkih Država, ali poredak se pravi po broju zlatnih odličja. Tu su Kinezi vodeći – imaju 34 – Amerikanci pet manje.

15:54 – Stonoteniske Kine nisu dozvolile iznenađenje u borbi za zlato. Kineskinje su sa 3-0 u pobjedama izašle na kraj sa Japankama. Bronza je pripala predstavnicama Hong Konga.

15:51 – Karate takmičenje iznjedrilo je tri olimpijska prvaka. Sandra Sančes iz Španije je osvojila zlato u katama, Ivet Goranova obradovala je Bugare osvojivši najsjanije odličje u borbama (kategorija ispod 55kg), dok je Stiven da Kosta iz Francuske bio najbolji u kategoriji do 67kg.

15:48 – Odigrana su polufinala u odbojci na pijesku. Kod dama za zlato će se boriti Australija i SAD, dok su rivali u muškoj konkurenciji Katar i Rusija.

15:41 – Poznat je i drugi finalista muškog odbojkaškog takmičenja. Francuska je prema očekivanju bila maksimalna protiv Argentine.

15:34 – Rukometaši Danske plasirali su se u finale trijumfom nad Španijom 27:23. Skandinavci brane tron protiv Francuske, starog znanca sa Igara u Riju 2016.

15:20  – Belgija je pobjednik turnira u hokeju na travi. U finalu su savladali Australiju 4:3 nakon penala. Bronzu je uzela Njemačka.

15:17 – Prvo zlato za ruski boks u Tokiju. Izborio ga je Albert Batirgazijev koji je u finalu perolake kategorije sudijskim preglasavanjem savladao Amerikanca Djuka Regana.

15:15 – U borbi za zlato na ženskom vaterpolo turniru nadmetaće se SAD i Španija. Amerikanke su sa 15:11 savladale Rusiju, dok su Mađarice bile bolje od Mađarske 8:6.

15:11 – Kanađanin Demijan Vorner osvojio je zlato u desetoboju premašivši brojku od 9000 poena. To je novi olimpijski rekord. Srebro je pripalo glavnom favoritu Kevinu Majeru iz Francuske, dok je bronzani Ešli Moloni iz Australije.

15:01 – Nafisat Tiam iz Belgije najbolja je sedmobojka na Igrama u Tokiju. Ona se popela na najveći stepenik pobjedničkog postolja nadmašivši holandske uzdanice Anuk Veter i Emu Estervegel.

14:55 – Košarkaši Francuske biće rival Sjedinjenim Američkim Državama u borbi za olimpijsko zlato. “Trikolori” su u drugom polufinalu turnira u Tokiju pobijedili Sloveniju 90:89. Odlučila je blokada Batuma u posljednjim trenucima.

14:25 – Atletičar sa Bahama Stiven Gardiner osvojio je zlato u trci na 400 metara. Slavio je u vremenu 43.85 sekundi. Drugo mjesto zauzeo je Kolumbijac Entoni Zambrano (44.08), dok je treći kroz cilj prošao Kirani Džejms (44.19) iz Grenade.

14.13 – Amerikanka Keti Nejdžioti je šampionka u skoku motkom. Slavila je sa 4,90 metara ispred Anželike Sidorove i Holi Bredšou.

13.50 – Pročitajte kako je Kristina Rakočević čestitala Mariji Vuković.

12.09 – Masimo Stano je osvojio zlato na 20 kilometara. On je u brzom hodanju savio ispred Japanaca Jamanišija i Ikede.

11.56 – Fudbalerke SAD osvojile su bronzu pobjedom protiv Australije 4:3! Megan Rapino je dala dva fenomenalna gola.

11.28 – Francuska je četvrti put zaredom u finalu rukometnog turnira. Golman Žerar je bio na gotovo 50 odsto odbrana. Nestvarno protiv odličnog Egipta.

10.11 – Kineske vaterpolistkinje, koje predvodi Petar Porobić, poražene su od Holandije 13:6, pa će za sedmo mjesto igrati sa slabijim iz meča između Australije i Kanade.

09.40 – Sjedinjene Države idu po treće uzastopnom zlato u ženskom vaterpolu. Pobijedile su Amerikanke Rusiju 15:11 i stigle do finala. Sada čekaju Španiju ili Mađarsku.

09.24 – Hongčen Kvan je sa samo 14 godina osvojila olimpijsko zlato. Ona je u skokovima sa platforme sa 10 metara bila dominantna. U dva skoka je imala maksimalne desetke! U posljednjoj seriji je imala samo jednu ocjenu 9,5 ostale sve desetke. Savršenstvo! Drugo mjesto pripalo je sunarodnici Kineskinji Čen Juši, dok je treća bila Australijanka Melisa Vu.

09.18 – Odbojkaši Rusije su u finalu. Nevjerovatno je da su u drugom setu nadoknadili 20:12 protiv aktuelnih šampiona Brazilaca.

09.05 – Nestvaran uspjeh Novozelanđanke Lize Kerington. Osvojila je tri zlata u Tokiju, postala najuspješnija olimpijka sa Novog Zelanda ikada, ima pet zlata i bronzu. U Tokiju je bila najbolja u dvije trke kajaka singla i jednoj kajak dubla.

08.35 – Kigen Palmer je osvojio zlato za Australiju. On je slavio u skejtbordu. Ovaj 18-ogodišnjak je slavio ispred Pedra Barosa.

08.35 – Draško Brguljan ne odustaje! Najavio je da će biti tu, ako bude potreban selektoru i naredne godine.

08.11 – Pročitajte šta je poručila Marija Vuković nakon plasmana u finale, u razgovoru za RTCG.

07.55 – Sjedinjene Države u finalu košarkaškog turnira. Ubjedljivo protiv Australije 97:78, iako su imali minus 13 u finišu prvog poluvremena.

07.47 – Potpuno je razočarala štafeta SAD 4×100 pošto se nije plasirala u finale. Imali su Amerikanci vrijeme za finale, ali bili tek šesti u grupi, a Japanci prošli ispred jer su bili treći u drugoj grupi sa sporijim vremenom.

07.38 – Senzacionalan uspjeh za Burkinu Faso. Ta država je osvojila prvu olimpijsku medalju i to u troskoku. Fabris Zang je bio bronzani, a zlato je osvojio Pablo Pikardo.

07.27 – Amerikanac Rajan Krauzer osvojio je zlato u bacanju kugle. On je to učinio impresivno uz rezultat 23,30 metara što je olimpijski rekord.

07.24 – Marija Vuković je uspjela! Gledaćemo je u finalu Olimpijskih igara.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
oganj
Gost
oganj

Zna se ko ce sacuvati obraz CG

Boy
Gost
Boy

Odakle je Marija,dje je rođena, zna li ko

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Браво сестро!

Barka
Gost
Barka

Bravo Marija…bravo!

Montenegrina HN
Gost
Montenegrina HN

Bravo 💪💪🇲🇪🇲🇪

Send this to a friend