Vaterpolo

Ajkule bolje od Rusije za korak ka završnom turniru

foto: www.wpolo.me

Vaterpolisti Crne Gore pobijedili su Rusiju 9:8 u prvom kolu grupe C novoformiranog takmičenja Evropa kupa.

Naš rival bolje je počeo utakmicu, dobio uvodnu četvrtinu 3:1, ali su se izabranici Vladimira Gojkovića razigrali u drugom periodu koji su riješili u svoju korist 3:0.

Opet su “baćuške” preuzele igru u trećoj četvrtini. Međutim, crnogorski tim bio je prisebniji u odlučujućem periodu i stigao do važnih bodova.

“Ajkule” su ovim trijumfom praktično obezbijedile jedno od dva mjesta koja vode na završni turnir, ukoliko ne bude velikih iznenađenja u posljednja dva dana takmičenja.

Aleksandar Ivović dao je tri gola, dok je dva puta poentirao Dragan Drašković. U ruskoj selekciji po dva pogotka Merkulova, Šepeleva i Bikova.

Crna Gora će sjutra od 20 sati igrati protiv Italije. Posljednjeg dana takmičenja naš tim će odmjeriti snage sa Njemačkom u nedjelju od 18 sati.

Crna Gora – Rusija 9:8 (1:3, 3:0, 2:3, 3:2)

Sudije: Periš (Hrvatska), Šejpers (Holandija), Igrač više: Crna Gora 10 (5), Rusija 9 (2)

Crna Gora: Šćepanović, Draško Brguljan 1, Banićević, Petković, Đuro Radović, Aleksandar Radović 1, Drašković 2, Ukropina 1, Ivović 3, Mišić, Vidović, Klikovac 1, Lazović.

Rusija: Fedotov, Kiselev, Odintsov, Dereviankin, Koptsev 1, Kharkov, Merkulov 2, Nagaev 1, Bychkov 2, Kholod, Lisunov, Shepelev 2, Ivanov.

B.J.

Send this to a friend