Vaterpolo

Ajkule ciljaju medalju na Evropskom šampionatu

foto: wpolo.me

Crna Gora ima cilj da na Evropskom šampionatu osvoji medalju, poručio je selektor Vladimir Gojković na početku priprema pred nastupajuće takmičenje u Barseloni.

“Ajkule” su nakon male pauze opet u bazenu i to u Herceg Novom, gdje će trenirati sve do subote, dok će preostali dio uoči puta za Španiju iskoristiti u Podgorici.

“Rekao sam prije početka Svjetske lige, da ćemo na svakom takmičenju nastojati da osvojimo medalju, tako će biti i na Evropskom prvenstvu. Isto tako nisam promijenio stav ni o favoritima, kao ni o šansama Crne Gore. Srbija i Hrvatska su glavni favoriti, ali ni pomenute selekcije nisu nepobjedive. Iza Srbije i Hrvatske se nalazi grupa selekcija koje će se boriti za pobjedničko postolje. To su domaćin Španija, Grčka, Italija i naravno Crna Gora. Bez ikakve dileme ključna utakmica na Evropskom prvenstvu će biti četvrtfinalni duel, a iluzorno je trošiti riječi koliko nam u psihološkom smislu znače medalje sa finalnog turnira Svjetske lige i Mediteranskih igara”, rekao je Aleksandar Ivović za Sport Klub.

Čini se da je selektor Vladimir Gojković odlično tempirao formu svojih izabranika, a kruna svega očekuje se na predstojećem kontinentalnom prvenstvu.

“Biću na mukama kada budem objavljivao spisak, jer je jasno da svi momci koji su na pripremama zaslužuju da idu na Evropsko prvenstvo. Nažalost, mjesta za sve nema. Ono što je bitno je da su svi u reprezentaciji svjesni da su u krugu kandidata i da svi zajedno radimo na ostvarivanju primarnog cilja, a to je stvaranje generacije i tima koji će na Olimpijskim igrama u Japanu, poslije tri uzastopna četvrta mjesta, uspjeti da stigne do medalje. Sudeći po rezultatima, na dobrom smo putu”, kazao Gojković.

Crna Gora će u grupnoj fazi Evropskog prvenstva igrati protiv domaćina Španije, Malte i Francuske.

Šampionat u Barseloni počinje za tačno deset dana.

L.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
anonymous
Gost
anonymous

Srecno, momci! Pa da se sav trud isplati…

Send this to a friend