Vaterpolo

“Ajkule” kreću sa uigravanjem pred SP

foto: wpolo.me

Vaterpolisti Crne Gore vratili su se sa bazičnih priprema, odmaraće kratko, od ponedjeljka su u Podgorici (odradiće dva treninga), a dan kasnije putuju u Atinu.

U Grčkoj ih čeka prvi, u nizu turnira, sparing sa domaćinom, a selektor Vladimir Gojković skratiće spisak za tri igrača (na Korčuli ih je bilo 21).

“Na Korčuli smo radili dobro, nijesmo imali problema sa povredama, a Čučković nam se priključio nakon pauze i ušao u ritam. Uslovi, od hotela, usluge, bazena koji nam je praktično 24 sata bio na raspolaganju, bili su fantastični. Možemo reći da smo prošli sve što smo planirali”, kazao je Gojković.

Potencijalni crnogorski reprezentativac Marko Petković još čeka zeleno svjetlo od FINA, a Gojković hvali rad prvotimca Jadrana.

“Nema sa njim problema, on dolazi iz sistema i škole koja je dala surovog profesionalca. Radi dobro, čekamo odgovor, pa ćemo onda da razmišljamo o njemu kao o opciji”.

Bez obzira na to što turnir u Atini dolazi samo nekoliko dana kasnije od jakih priprema, gdje vjerovatno zbog umora neće pokazati stvarni kvalitet, selektor smatra da je idealno vrijeme za provjeru.

“Trebaju nam utakmice, ova ekipa je drugačija u odnosu na onu i one iz prošlih godina. Do rutine se dolazi kroz veliki broj utakmica i kroz veliki rad. Nećemo ih sve opteretiti, ali oni koji su prošli od prvog dana pripreme i koji se bore za mjesto u ekipi, imaće dosta prostora da pokažu gdje su kroz turnirske i sparing utakmice”.

Selektor Gojković na put vodi 18 igrača, dvojica ostaju kući.

“Radović i Darko Brguljan su tek stigli iz Njemačke, oni će raditi kod kuće”.

Send this to a friend