Vaterpolo

Ajkule napadaju Mađare

Najbolji vaterpolisti Crne Gore namjeriće se danas na selekciju Mađarske u prvom četvrtfinalnom susretu Evropa kupa u Zagrebu.

Ovaj turnir je kvalifikacioni za finale Svjetske lige koje će se održati u Beogradu od 18. do 23. juna.

Pobjeda u današnjem susretu sa Mađarima, “ajkulama” bi garantovala put ka odbrani trofeja osvojenog prošle godine.

“Znamo koliko su Mađari kvalitetni, znamo da su vratili dva bitna igrača, možda i najvažnija. Biće izuzetno teško, ali što je najvažnije svi smo zdravi. Nadam se da ćemo biti na nivou i da možemo doći do polufinala”, poručio je selektor Vladimir Gojković.

Slično razmišljaju i igrači.

“Mađarska je jaka, ali jaki smo i mi. Cilj je naravno pobjeda i plasman u polufinale. Naš rival je mnogo kvalitetniji u odnosu na prošlu godinu jer su kapicu sa državnim grbom ponovo zadužili Deneš Varga i Balaš Harai. Mađari, sa pomenutim igračima dobijaju mnogo, kako u odbrani, tako i u napadu. Prednost Mađara mogla bi da bude i činjenica da gotovo kompletna reprezentacija igra u šampionatu Mađarske, tako da se jako dobro poznaju, nemaju problema sa uigravanjem”, rekao je Mlađan Janović za Sport Klub.

“Bilo bi jako dobro da savladamo Mađare i plasiramo se na završni turnir Svjetske lige, ali neće biti lako jer je ovaj turnir specifičan iz dva razloga. Prvo, ekipe su dosta iscrpljene, igraju se tri meča u tri dana. Igrači iz bilo koje reprezentacije nijesu pripremljeni fizički i psihički da odigraju tri meča zaredom. Ja se nadam da će motivacija kod svagog igrača iz naše ekipe biti na visokom nivou, i da će se svi ti neki problemi prevazići. Druga stvar, igraće se po novim pravilima, i vidjećemo koliko smo im se prilagodili. Imali smo sreće da budemo u Zagrebu sa Hrvatskom četiri dana, odradili smo nekoliko zajedničkih treninga, odradili par taktičkih stvari koje su najbitnije da bi se ekipa prilagodila na nova pravila. Nadam se da smo u tome uspjeli, da smo se adaptirali, i da će to protiv Mađara izgledati dosta dobro”, istakao je Aleksandar Ivović.

Ako “ajkule” pobijede, rival u polufinalu će im biti bolji iz susreta Italija – Rusija.

Duel Crne Gore i Mađarske igra se danas od 15 sati.

Send this to a friend