Vaterpolo

Ajkule nastavljaju pripreme, slijedi turnir u Šibeniku

foto: Aleksandra Krupanič

Nakon nedjelje pauze “ajkule” danas nastavljaju sa radom. Pripreme će biti usmjerene za turnir u Šibeniku, gdje će pored domaćina, učestovati Italija i još jedna reprezentacija, jer su Grčka i Španija odustale.

“Nastavljamo rad, planiramo put u Šibenik, a prije toga ćemo se testirati. Nismo sigurni da li će Ivović moći da nam se pridruži 28, 29. i 30. avgusta, jer ga čekaju pripreme sa Rekom. Ne znam u kojem ćemo sastavu nastupati, ali ima nas dovoljno da igramo. Radićemo još tri sedmice, završno sa turnirom, i završavamo pripreme”, kazao je selektor Vladimir Gojković.

Naredne sedmice preseliće se na Škver.

“Turnir u Šibeniku igraće se na otvorenom bazenu pa ćemo i zbog toga da promijenimo mjesto treninga. Radićemo fizički dio, a planiramo i malo više taktike. Do sada smo radili više individualno, a manje na grupnom planu.”

Naši reprezentativci su više od dva mjeseca u treningu. Mnogi mladi igrači priključeni su A timu, a u pogonu je mlađa selekcija talentovanih vaterpolista. ,,Ajkule” su u ovom periodu odigrale prijateljski meč sa Hrvatskom u Dubrovniku. Martovske kvalifikacije za OI zbog korona virusa su odložene, a novi termin je u februaru naredne godine.

Send this to a friend