Vaterpolo Svjetska liga

Ajkule ponovo na okupu, Gojković odabrao za duel sa Španijom

foto: Aleksandra Krupanič

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković objavio je spisak igrača na koje računa za predstojeći meč protiv Španije u okviru 3. kola grupe D preliminarnog dijela Svjetske lige.

Za ovu utakmicu, Gojković računa na sljedeće igrače: Dejan Lazović, Draško Brguljan, Aleksa Ukropina, Marko Petković, Dušan Matković, Vlado Popadić, Stefan Vidović, Bogdan Đurđić, Aleksandar Ivović, Dušan Banićević, Dragan Drašković, Stefan Pješivac i Petar Tešanović.

“Dosta brzo dolazi prva obaveza nakon Evropskog prvenstva. Meč koji ima rezultatski značaj, jer odlučujemo o prvom mjestu u grupi i rivalu u četvrtfinale. Četvrtfinalni meč će biti svakako težak, ali bi bilo lijepo da ga igramo pred našom publikom. Pretpostavljam kao i kod većine ekipa, i mi imamo problema sa igračima. Neki su pod manjim povredama, neki pod temperaturom. Imaćemo četiri promjene u odnosu na Budimpeštu”, kazao je Gojković.

Podsjetimo, “ajkule” su na startu savladale u Nikšiću selekciju Ukrajine 23:3, dok je Španija bila bolja od istog rivala 20:8.

Utakmica u Ovijedu igra se od 19 sati.

Pobjednik ovog duela osvojiće prvo mjesto u grupi i u četvrtfinalu će igrati kao domaćin sa selekcijom Hrvatske, dok će poraženi u četvrtfinalu gostovati Srbiji. Podsjećamo, i u četvrtfinalu se igra samo jedan meč.

Da izabranike Vladimira Gojkovića čeka jedan od najtežih zadataka dovoljno govori to što je Španija igrala finale EP u Barseloni 2018, zatim finale SP u Južnoj Koreji 2019. godine, kao i finale ovogodišnjeg EP u Budimpešti gdje je poražena od Mađarske.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sasa 1986
Gost
Sasa 1986

Aleksa Ukropina opet u sastavu, najtalentovaniji igrač u CG!

Baja
Gost
Baja

Vise niste interesntni 😒

Bojan
Gost
Bojan

Srećno!

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

Zar nije selektor na litiju?

Send this to a friend