Vaterpolo

Ajkule poražene od Grčke, za četvrtfinale sa Holandijom

tekst i foto: wpolo.me

Mlada vaterpolo reprezentacija Crne Gore, igrači rođeni 1999. i mlađi, u posljednjem trećem kolu grupe B na Evropskom prvenstvu u Minsku, poražena je od Grčke 8:6 (3:1, 1:1, 1:2, 3:2) čime je zauzela drugo mjesto i igraće sjutra sa Holandijom za plasman u četvrtfinale. Podsjećamo, naša selekcija je na startu bila bolja od RUmunije 8:5, dok je u drugom kolu nadigrala Bjelorusiju 16:9. Sa druge strane Grčka je grupnu fazu završila sa sve tri pobjede i plasirala se direktno u četvrtfinale.

Poveli smo golom Matkovića, ali su Grci do kraja prve četvrtine preokrenuli na 3:1. Smanjio je Mitrović, međutim rival “ajkula” do poluvremena postiže još jedan gol za vođstvo od 4:2. U trećoj dionici postižemo dva gola preko Đura Radovića i Franete za 4:4, ipak u posljednjim sekundama ovog perioda Grci dolaze do 5:4.

“Heleni” su početkom posljednje četvrtine došli na plus dva, već u sljedećem napadu smanjio Đuro Radović, ali i Grci brzo vraćaju dva gola prednosti, 7:5 na sredini dionice. Smanjio je Ćetković, no do kraja meča Grci postižu gol za konačnih 8:6.

Najefikasniji u našoj selekciji bio je Đuro Radović sa dva gola, dok su po jedan postigli Ćetković, Mitrović, Matković i Franeta.

Crna Gora: Miloš Krivokapić, Danilo Radović, Savo Ćetković 1, Dimitrije Rašković, Marjan Mitrović 1, Aljoša Mačić, Luka Murišić, Petar Mijušković, Đuro Radović 2, Martin Gardašević, Dušan Matković 1, Branko Franeta 1, Alen Isljamović.

Grčka: Dalmaras, Kalogeropulos 1, Alafragis 1, Gjovetis 2, Nikolaidis, Papanastasiou 2, Kakaris, Rompopulos, I. Čalivopulos, A. Čalivopulos, Agiorgusis, Dimou, Spiliopulos.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jovica
Gost
Jovica

Šta je tuje kad momci shvate ako ima još ijedan mladi sa kvalitetom treba da idu u kvalitetnije reprezentacije kao i dosad ako misle o svojoi budućnosti ovo malo bazena treba ostaviti našim stručnjacima neka prave ekipe sa svojom đecom i kumovima jer ko nešto može i zna njima smeta i sve rade da to unište pa kad odeš počnu… Više »

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Svaka čast prijetelji Grci.
Srbi su navijali za vas, i mole Crnogorce da ne navijaju za Srbiju.

Prvi Palube
Gost
Prvi Palube

Kad je baksuz od djuze u sklopu tima,mora se lose igrati.

Jovica
Gost
Jovica

Dobar čeče dobro reče dobićemo lale jer ipak mi smo visi babe zatim poraz od mađata pa još jedan će budemo šesti ili osmi
Savez i naši stručnjaci će i to pretvorit u uspjeh kao i sve ovog ljeta jer znaju oni dobro da je ovo naša realnost

Send this to a friend