Vaterpolo

“Ajkule” pune motiva pred susret sa Grcima: Želimo u borbu za medalje

foto: www.wpolo.me

Najvažniji meč na Svjetskom prvenstvu je pred crnogorskim vaterpolistima – izabranici Vladimira Gojkovića sjutra će odmjeriti snage sa Grcima nakon čega ćemo saznati hoće li “ajkule” u borbu za odličje ili plasman od petog do osmog mjesta.

Naš nacionalni tim imao je dovoljno vremena da se pripremi za susret sa “helenima”. Od petka i duela sa Kazahstanom Crna Gora pripremala je taktiku za susret četvrtfinala Mundijala.

“U nekim projekcijama prije početka šampionata sve je išlo ka tom duelu sa Grčkom. Dosta smo ga pripremali i provlačili kroz pripreme, čak smo imali i sparing mečeve sa njima. Mislim da smo dovoljno spremni, da smo dovoljno motivisani, i očekujem da pružimo najbolju moguću partiju u ovom momentu”, kazao je kapiten Miloš Šćepanović, koji je imao samo riječi hvale za rivala u borbi za polufinale.

“Radi se o fantastičnom protivniku, ekipi koja je pretrpjela minimalne promjene, ali na mjestima gdje su ih napuštili vrhunski grači, su našli odlične zamjene, igrače koji ih mijenjaju na dostojan način. U njihovoj igri se ništa značajno nije promijenilo. Fizionomija igre je ista kao proteklih par godina. Sa druge strane, mi smo motivisani, dosta je mladih igrača koji traže svoju afirmaciju, a ovaj meč sa Grčkom je pravi način da je i steknu”, zaključio je Šćepanović.

Darko Brguljan smatra da “ajkule” ne treba da pod pritiskom uđu u meč sa Grcima.

“Svako četvrtfinale je teško. Taj najbitniji cilj da se plasiramo direktno u četvrtfinale smo ispunili, tako da sad ne treba da stvaramo sami sebi dodatni pritisak, veći nego što nosi taj meč sa Grčkom. Dosta bitna utakmica koja odlučuje dalji put. Do sada smo uvijek ta četvrtfinala gledali kao presudne utakmice, a onda kad bi došli da se borimo za medalju, rijetko smo ih uzimali. Jeste bitna utakmica, ali su mnogo bitnije one za medalju”, kazao je Darko Brguljan i nastavio:

“Imamo šansi protiv Grčke koja brani bronzanu medalju. Dovoljno dobro ih znamo. To je praktično ista ekipa, promijenili su samo dva igrača, a izgubili su dva bitna, Afrodakisa i Milonakisa. Ali, to je jedan meč, jedna odbrana, jedan šut, jedan individualni potez. Utakmica na gol razlike, mislim da će odlučiti pojedinac, jedna odbrana golmana… Oni jesu favoriti, ali nećemo se predati tako lako. Moramo pružiti maksimum, želimo da uđemo u polufinale, da se borimo za medalju”, istakao je Darko.

Crna Gora i Grčka igraće sjutra od 14.50.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Goxy
Gost
Goxy

Ajmo Greeceeeeeeeeee??????

zokimne
Gost
zokimne

Kakav si ti debil…

Mrgud
Gost
Mrgud

I te kakav.

Send this to a friend