Vaterpolo Crna Gora sa Hrvatskom od 17:30 sati igraće za bronzanu medalju na EP

Ajkule spremaju revanš barakudama: Maksimum vodi do uspjeha

foto: Aleksandra Krupanič

Crna Gora ima šansu da osvoji bronzanu medalju u posljednjem meču Evropskog prvenstva u Budimpešti. Protivnik je Hrvatska.

Poštuju tim selektora Ivice Tucaka koji je u Budimpeštu stigao da osvoji zlato i upravo u ovom detalju vide ogromnu šansu da se kući vrate sa odličjem. Hrvati su razočarani, nakon poraza od Španije u polufinalu, igrači su pričali o neprespavanoj noći. Naš tim je miran, koncentrisan, poraz od domaćina u psihološkom dijelu nije ostavio značajan trag. Za brigu je umor, koji je bio vidan prije dva dana.

“Iza nas je velika utakmica, imali smo priliku da igramo u fantastičnom ambijentu protiv Mađara. Igrači su pokazali ogromnu motivaciju i želju. Grešaka je bilo, kao i u svim ovakvim utakmicama. Imali smo svoje šanse koje nijesmo iskoristili, pogotovo u tom prvom dijelu, gdje smo trebali da napravimo veću razliku, ali primili smo jeftine golove. Definitivno nas je prethodni meč sa Italijom potrošio. Zbog broja ličnih grešaka bila je smanjena rotacija. Sada je najvažnije da se oporavimo za meč sa Hrvatskom”, ispričao je selektor Vladimir Gojković.

Mnogi detalji će uticati na ishod meča za bronzanu medalju. Gojković dobro zna kvalitet hrvatske selekcije i način kako da joj doskoči.

“Došli su po zlato, ispali su u polufnalu, tražiće i oni šansu da osvoje medalju. Biće izuzetno važno otvaranje utakmice. Nadam se da ćemo izdržati pritisak i da ćemo imati što manje igrača manje. Ako utakmicu na početku uvedemo u egal, vjerujem da bi mogli da tražimo šansu za medalju”.

Naš tim je, bez obzira na ishod posljednje utakmice, ostvario primarni cilj. U martu, kroz kvalifikacioni turnir, tražiće šansu za odlazak na Olimpijske igre.

“Znamo koji nam je cilj za ovu godinu, a to je plasman na Olimpijske igre. Važno je da igrači budu zdravi za mart kada je na programu kvalifikacioni turnir. Februar će biti naporan za sve igrače, imaće klupske utakmice svaka tri dana. Moramo biti minimum na ovom nivou da bi obezbijedili Olimpijske igre”.

Motiv više

Mnogo novih, dobrih stvari pokazali su crnogorski vaterpolisti kroz mečeve grupne faze i kasnije za plasman. Hrabri brzina i lepršavost u napadu. Dobar zalog za budućnost su i neki igrači koji su iskočili i ozbiljan korak napravili za dalje ciljeve. Ohrabruje atmosfera, povezanost i hemija.

“Sve što smo do sada radili i uradili bilo je, zaista, dobro. Na žalost, nijesmo uspjeli da dođemo do finala, ali idemo dalje. Imamo cilj, motiv je veliki, a nije mala stvar biti treći u Evropi. Ne da nije mala stvar, nego bi bio veliki uspjeh da osvojimo medalju. Zato, glavu gore i puna koncentracija na Hrvate”, poručio je Stefan Vidović, jedan od četiri debitanta na EP.

Svjesni su u našem taboru snage sa gola Marka Bijača, ali i problema koji bi mogli centri da im prave.

“Neće biti lako, izuzetni su. Došli su sa idejom da budu prvaci Evrope, nijesu uspjeli, što može biti naša šansa. Naš motiv mogao bi da bude veći od njihovog. Ako bi ponovili igru iz odbrane i pristup koji smo imali od prvog dana priprema, do meča sa Mađarima, imali bi veliku šansu da osvojimo bronzu. Ono što možemo da obećamo je borba. Iskreno, da nam je pred početak takmičenja bio ponuđen ovakav epilog, objeručke bi ga prihvatili”.

Utakmica u Dunav areni počinje u 17.30 časova.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kotor66
Gost
Kotor66

Hahah evo dobro im ide hahahaha

Aleksandar
Gost
Aleksandar

Pola Crne Gore veceras navija za Hrvatsku a pola za Montenegro

Kotor
Gost
Kotor

Neću da gledam jer ne pjevaju himnu.
Pa kad budu igrali oni koji vole svoju domovinu ,gledacu.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Срећно момци! Бићу на литији и нећу моћи гледати али ћу пратити на ЦДМ-у.

Kotor66
Gost
Kotor66

Bolje na vijesti portal brzi su

Realnost
Gost
Realnost

Hrvatska je danas sva na nogama,i normalno je da hrvatski vaterpolisti daju vjetar u ledja rukometasima,izuzetno teško za naše momke ,taj sportski naboj kod Hrvata je nešto nevjerovatno,pa kako god ko mislio.

Realno
Gost
Realno

Hrvatska će nas pregazit , nemamo mi motivacije ni grama . Protiv madjara umjesto da cuvamo pocetničku prednost , igramo ko babe . Nit pameti nit zivota …

Vaterpolo
Gost
Vaterpolo

Ovi momci su vec napravili uspjeh sobzirom na to da imamo za sad dva bazena na primoriju , nisu nama krivi ni Gojkovic niti bilo ko drugi nama su krivi uslovi u kojima ovi momci rade .Djeca nam iz Kotora putuju u Budvu da bi trenirali pored bazena u Kotoru koji ce se zavrsiti kozna kad . Sramo ta je… Više »

Stipe
Gost
Stipe

Naprid lipa naša🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷

Veliki mali
Gost
Veliki mali

Odmori Emire Nemanja!
Naprijed Crna gora !
Neka bolji pobijedi!

Kobilji do
Gost
Kobilji do

Ajmo braćo hrvati

Nikola
Gost
Nikola

Ajdeeee za CG!🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Bojan
Gost
Bojan

Da nam je neko prije prvenstva ponudio da ćemo se boriti za medalju, objeručke bi prihvatili. Zato je uspjeh već postignut. Ali kad smo već u prilici da uzmemo medalju, ajde da je uzmemo.

💗mne🇲🇪
Gost
💗mne🇲🇪

NAJBOLjE SU NAJBOLjE CRNOGORSKE 🦈🦈🦈🦈

Haris
Gost
Haris

Ovo ti je delfin na smajli.😂😂😂😂

Cus
Gost
Cus

Porucio bih vam da ne sijedate za volan, i da posjetite ocnog

Milosh
Gost
Milosh

Uspjeh je vec postignut, a sada da probate i za medalju. Naprijed!

Titograd
Gost
Titograd

Ti si moja prva ljubav, Crna Goro volim te!

Send this to a friend