Vaterpolo Gojković pozvao 18 igrača

Ajkule u Hamburgu bruse formu za olimpijski kvalifikacioni turnir

foto: Aleksandra Krupanič

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore boraviće od danas do 14. marta u Hamburgu gdje će učestvovati na međunarodnom turniru, koji će biti dio priprema za četvrtfinalni meč evropskog dijela Svjetske lige sa Hrvatskom 17. marta u Podgorici, i ono najvažnije kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre koji će se održati od 22. do 29. marta u Roterdamu.

Selektor Vladimir Gojković za ovu akciju odabrao je 18 igrača i to: Dejan Lazović, Draško Brguljan, Đuro Radović, Marko Petković, Uroš Čučković, Dimitrije Obradović, Stefan Vidović, Bogdan Đurđić, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Dragan Drašković, Stefan Pješivac, Petar Tešanović, Aleksa Ukropina, Dušan Matković, Vlado Popadić, Slaven Kandić i Miroslav Perković.

Na turniru će pored nas i domaćina Njemačke igrati još Rumunija i Gruzija. U prvom kolu igraćemo sa Gruzijom u ponedjeljak od 18 sati, dan kasnije rival je Rumunija takođe od 18 sati, u posljednjem kolu u srijedu igraćemo sa Njemačkom od 19 sati i 30 minuta.

Nakon Njemačke, igrači će dobiti dan odmora, a 16. marta odradiće dva treninga u Podgorici za kada je i zakazana konferencija za medija u hotelu Ramada. Duel sa Hrvatskom na programu je 17. marta na bazenu SC “Morača” od 18 sati i 30 minuta.

Kada je u pitanju kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, poznat je kompletan raspored. Na startu 22. marta igraćemo sa Turskom, slijede dueli sa Kanadom, Brazilom, Grčkom i Gruzijom. U drugoj grupi su Hrvatska, Holandija, Njemačka, Rusija, Francuska i Rumunija. Tri prvoplasirane ekipe sa kvalifiakcionog turnira izboriće Olimpijske igre u Tokiju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Znace Bozo
Gost
Znace Bozo

Napokon Perkovic. Vrijeme je bilo.

Kotor
Gost
Kotor

Ima li ijedan Crnogorac jos koji navija za ovu reprezentaciju sa trenerom Gojkovicem?

Kum
Gost
Kum

Ima, oni koji stvarno vole vaterpolo.

Send this to a friend