Vaterpolo

Ajkule žele direktno u četvrtfinale Svjetskog prvenstva

Gradili su temelj od 9. maja, sada su apsolutno spremni da nadogradnju najtežeg posla zavrse u Južnoj Koreji. Vaterpolo reprezentacija Crne Gore sjutra napušta evropsko tlo, spustiće se u Aziju, prvo u Kinu, a nakon turnira otputovaće na Svjetsko prvenstvo.

Prvi meč je 15. jula, protivnik Srbija. Cilj je prvo mjesto, direktan plasman u četvrtfinale. “Ajkulama” su na putu do cilja još Grci i autsajder domaćin. Selektor Vladimir Gojković odabrao je 14 reprezetativaca za turnir u Kini, jedan je prekobrojan i vratiće se kući.

“Počeli smo prvi, 9. maja, uradili smo veliki posao. Uoči puta na turnir u Njemačku smo se skupili, radili zajedno tu sedmicu i sljedeću u Herceg Novom. Nijesmo imali nekih problema, uglavnom smo prošli to sto smo htjeli i sad je ostalo da uradimo još neke treninge, odradimo turnir u Kini, a onda i lakši dio u Južnoj Koreji pred početak šampionata”, rekao je Gojković.

Nova pravila, nekome ce donijeti glavobolju, a nekome idealnu igru. Očekuje se više golova, dinamike, duela…

“Prilagođavamo se koliko možemo, definitivno će biti više golova na svim utakmicama, pokazalo se već. Biće napornije fizički za igrače, sa manjim brojem prekida i tajm-auta. Neke stvari su drugačije, a ko se prije prilagodi može obezbijediti prednost. Igrali smo tri utakmice po novim pravilima, probaćemo još u Kini, pa ćemo da vidimo. Ima još nekih nedoumica oko novih pravila koja se razjašnjavaju, ali dobro, kako drugima, tako i nama. Pokušavaćemo što prije da se prilagodimo.”

Na pripreme su posljednji stigli igrači koji su učestvovali na završnom turniru Lige šampiona. Riječ je o Mlađanu Janoviću, Aleksandru Ivoviću i golmanu Dejanu Lazoviću.

“Objekitvno su bili potrošeni, mislim da su se izjednačili tokom sedmice. Odradili smo kompletne treninge, dobro su podnijeli, a kako budu izlazili iz umora biće sve bolji.”

Crna Gora praktikuje odbrambeni sistem. Problemi su uglavnom u napadu. Realizacija čistih situacija, konkretno na EP u Barseloni prošle godine u meču sa Hrvatskom, koštala je “ajkule” borbe za medalju.

“Radimo dosta na odbrani, koja je stub svega. U dijelu napada pokušavamo da ubrzamo igru. Stvaramo šanse, a nadam se dobroj realizaciji u tim jakim utakmicama. Smatram da sve ide iz dobre odbrane. Ako se dobro branite automatski u napadu stvarate više šansi.”

U Južnoj Koreji selektor će računati na centre Vladana Spajića i Murišića.

“Dobro smo pokriveni, imali smo tri dobra centra, Spajića, Pješivaca i Murišića. Bili su na pravom nivou, kad se budu još osvježili biće još jači.”

Šampionat će u ranim satima Crna Gora otvoriti sa Srbijom koja dolazi bez nekoliko glavnih zvijezda.

“Nema potcjenjivanja. U sastavu su igrači koji igraju ozbiljan vaterpolo u velikim klubovima Evrope. Definitivno su slabiji. Bili smo spremni da igramo protiv najjače ekipe, tako da ne vidim razlog da ne jurimo pobjedu sad kad su slabiji. Ali, nemamo prava da ih potcijenimo. Prvi meč je rano, uvijek je nezgodan. Nadam se da ćemo biti na nivou. Jurićemo prvo mjesto u grupi, jer drugo i treće mjesto donosi teško ukrštanje.”

Od turnira u Kini Gojković očekuje da se poprave neke nijanse. Učestvovaće Kanada, Kina i SAD.

“Amerika je potencijalni rival, ako ne budemo prvi u grupi, Vjerujem da ćemo podignuti formu.”

Raspoloženje je na nivou.

“Motivacija je bila izuzetna, samo da nas podrži da odradimo to što smo planirali i zdravi dočekamo Svjetsko prvenstvo”, kazao je selektor.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Titograd
Gost
Titograd

Samo da oderemo čarapane. Ostalo je nebitno…

BGD
Gost
BGD

Evo ukazala vam se sansa komsije,ali videcemo jos.

Boka
Gost
Boka

Srecno momci!

Kotor
Gost
Kotor

Da vidimo hoce li selektor i ovaj put vidjeti napredak u igri ako bude nepovoljnog rezultata.

Send this to a friend