Vaterpolo

Borba do posljednjeg atoma snage

foto: wpolo.me

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković ne obećava medalju, ali kaže da će ekipa izgarati u bazenu na takmičenjima koja slijede.

Pred našim nacionalnim timom je burno ljeto. Učestvovaće na finalnom turniru Svjetske lige, Mediteranskim igrama i Evropskom šampionatu u Barseloni.

“Nemamo pravo da dijelimo tamičenja na važna i manje važna. Borili smo se i sticali ugled i reputaciju koju imamo i sada imamo obavezu da je branimo. Medalju ne mogu da obećam, ali mogu da garantujem da ćemo se na svakom takmičenju boriti do posljednjih atoma snage”, rekao je Gojković za Sport Klub i nastavio:

“Pripreme smo počeli 16. maja. Igrači su se priključivali kako su im se završavale obaveze u klubovima. Sada čekamo momke koji su igrali na finalnom turniru Lige šampiona. Pripreme za takmičenja će zbog toga biti specifične. Jedna grupa je maksimalno spremna, jednu grupu moramo da odmorimo i osvježimo jer su tek izašli iz takmičarskog ritma. Prvo u nizu takmičenja ovog paklenog ljeta je finalni turnir Svjetske lige, na kojem ćemo odigrati šest utakmica, za samo šest dana. Blagu prednost na papiru dajem Hrvatima i domaćinu Mađarskoj, ali ponavaljam još jednom do posljednjeg atoma snage ćemo se boriti za pobjedničko postolje”.

Crna Gora je mjesto na finalnom turniru Svjetske lige izborila u grupi sa Srbijom i Rumunijom.

L.Đ.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend