Vaterpolo Svjetsko prvenstvo za vaterpoliste

Brguljan: Bez hrabrosti, inata i prkosa se ne može igrati ovako veliko takmičenje

Kapiten vaterpolo reprezentacije Crne Gore Draško Brguljan je poslije poraza od Australije istakao da bez hrabrosti i inata se ne mogu igrati bitne utakmice na velikim takmičenjima.

“Ajkule” su se iznenađujuće oprostile od borbe za medalju na Svjetskom šampionatu u Kvangdžuu, nakon što su Australijanci slavili u osmini finala nakon boljeg šutiranja peteraca.

“Mislim da nam je nedostajalo malo koncentracije i hrabrosti u momentima kada se lomila utakmica. Još jedan remi, niko nas praktično nije pobijedio, a zaustavljeni smo u osmini finala. Šteta, penali su lutrija, ranije smo dosta puta prolazili, sada smo ispali. Falilo je i malo sreće. Generalno, mi nismo odigrali ništa specijalno hrabro, a bez toga se ne može. Počevši od mene kao kapitena, pa i ostatka ekipe”, rekao je Brguljan.

Crna Gora je poslije slabog početka utakmice, preokrenula i u trećoj četvrtini imala prednost od 8:6, što ipak nije dovoljno da se dođe do trijumfa.

“U ovim bitnim utakmicama nešto nam se događa, neka psihološka barijera koju ne uspijevamo da probijemo. To nije slučajno, jer se događalo na prethodna četiri važna takmičenja. Bez hrabrosti, inata i prkosa se ne može igrati ovako veliko takmičenje. Definitivno nismo u najboljih osam ekipa u svijetu”, kazao je Brguljan.

Crnoj Gori slijedi borba za plasman od 9. do 12. mjesta, a prvi rival “ajkula” je Japan, u utorak u 4 sata po našem vremenu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
(18)➕
Gost
(18)➕

Lično mislim da je stvar u hrabrosti, u stvari strah od osude javnosti. Čim malo zagusti iako se pruži prilika za dobar šut, igrač sa loptom oklijeva i prebača je saigraču, orebača na njega idgovornost. To smo krivi mi, i koji navijamo i ovi koji mrze i raduju se porazu, razapinjemo svakoga zbog greške. To je moje mišljenje što se… Više »

Goran
Gost
Goran

A dje je odgovornost čelnih ljudi?
OSTAVKE POROBIC BAJIC !
Vlada treba ostavit i za Jadran i za reprezentacijui

Commentator
Gost
Commentator

Pratim vaterpolo, ali očigledno već neko vrijeme nešto ne štima. S jedne strane, reprezentacija je podmlađena, pa se pad i očekuje, ali opet imamo situaciju u kojoj nismo, osim domaćina, uspjeli nikoga da dobijemo. Očigledan je uvijek pad čim povedemo s dva razlike. Znači, nešto psihički ne štima, a mislim da nema ni prave motivacije. Selektor treba da radi na… Više »

Aloalo
Gost
Aloalo

Širuni pojeli ajkule. Aj bjez.

Dell
Gost
Dell

Najveca ti je mana sto nisi stao uz svog brata Darka koji je inace najbolji nas napadac kojeg imamo,i da ste tada zajedno pocerali Gojkovica danas bi sve bilo drugacije. Drasko znaj da je brat brat!

Rade 007
Gost
Rade 007

Svi napolje,obrukali ste mi CG. Napolje iz reprezentacije.

mikro
Gost
mikro

Mislim da je u zadnjih nekoliko godina stvorena veoma problematicna klima unutar reprezentacije/, Veliki problem predstavlja animozitet medju tri kluba Budva Kotor H.Novi . Gojkovic treba da ode , a da Vicevic koji je vodio jednu dobru generaciju preuzme selektorsko mjesto . Takodje moram da istaknem da Ivovic nikada nije dao kada treba vec duzi period . Smjena neophodna sa… Više »

Kotor111
Gost
Kotor111

Vicevic je pravi izbor,al mu je najveca mana sto je osvojio sve sto se moze osvojiti kao igrac a to se kod nas ne cijeni nego jel ima kuma u VPSCG! A niko nema kao Gojkovic….

Ndh
Gost
Ndh

Prodavac magle

Za OI 2020.
Gost
Za OI 2020.

Saglasan sa rečenim, uz bitan dodatak. Bez hrabrosti, prkosa, inata i Darka… mnogo fali ovoj ekipi, najbolji napadač kojeg imamo.

Patrolne sape
Gost
Patrolne sape

Kolko su para uzeli sve na x eve

Kotor
Gost
Kotor

Mladi igraci nemaju hrabrosti da sutiraju jer se boje sto ce biti ako ne daju go.Inace se svi boje selektora.Veliko je ispiranje mozga od strane trenera, kako u Jadranu, tako i u reprezentaciji.
I tu se automacki stvara psiholoska barijera koja se tesko moze prebroditi sa ovim selektorom.

Kotor
Gost
Kotor

Ee moj Drasko,dao si sve od sebe i znam da si igrao srcem,al evo fanovi Gojkovica vec kritikuju da ste izgubili zbog tebe i Janovica?? Bezobrazluk! Uskokovica il Perovica vratit na mjesto selektora!

Istina je
Gost
Istina je

Brguljani su vazda bili carevi i ginuli za reprezentaciju

Boka
Gost
Boka

Vicevic,Uskokovic il Perovic!

Send this to a friend