Vaterpolo Ostaje u Mađarskoj

Brguljan se poslije šest godina vraća u Vašaš

Šest godina je sanjao da OSC-u donese titulu koju ovaj klub čeka od 1978, ove sezone zajedno su bili na pravom putu, ali je pandemija virusa “Kovid-19” zaustavila sve, pa i vaterpolo u Mađarskoj. Sada će ponovo navući kapicu kluba koji je posljednji put prvak bio sa njim u timu.

Kapiten vaterpolo reprezentacije Crne Gore Draško Brguljan od naredne sezone igraće za Vašaš, klub za koji je već nastupao od 2011. do 2014, saznaju Dnevne novine. Naš vaterpolista postigao je usmeni dogovor sa timom sa bazana “Bela Komjadi” pa zvaničan potpis ugovora ostaje samo formalnost.

OSC je do prekida ove sezone bio možda i najbolji tim u Evropi, a onda je tokom pandemije glavni sponzor A-Hid Zrt. napustio klub i biće upravo novi finansijer Vašaša, pa je jasno da će Draškov novi (stari) klub naredne sezone imati jak sastav.

Zajedno sa njim u Vašaš su iz OSC-a stigli i srpski internacionaci Branislav Mitrović i Sava Ranđelović. Iz Solnoka dolaze Bence Batori i Kristof Satmani, iz Miškolca Viktor Vadovič i Kristijan Bedo…

Brguljan tako ni nakon skoro deset godina neće mijenjati zemlju u kojoj nastupa, pošto je 2011. iz Primorca prešao u Vašaš.

Send this to a friend