Vaterpolo Ajkule sjutra igraju meč osmine finala Svjetskog prvenstva

Brguljan uoči Australije: Teži put do borbe za medalju

Crnogorski vaterpolisti sjutra u ranim jutarnjim satima igraju prvi meč nokaut faze na Svjetskom šampionatu u Južnoj Koreji, a plasman među osam najboljih i nastavak sna o medalji “ajkule” će pokušati da ostvare preko Australije.

Izabranici Vladimira Gojkovića su ostali neporaženi u takmičenju po grupama i iza sebe imaju dva sjajna testa (Srbija i Grčka) koja su pokazala da kvalitet nije upitan.

Potrebno je biti na istom, po mogućnosti i višem nivou, kako pobjeda nad Australijom ne bi dolazila u pitanje.

“Australijanci su na startu SP lagano poraženi od Hrvatske, ali sada igraju bolje. Imaju nekoliko dobrih igrača, od kojih bih izdvojio Jangera i Kejsa, a i to što su uzeli bronzu na Svjetskoj ligi u Beogradu govori da vrijede. Napredovali su i nemam dilemu da će biti težak meč, sa mnogo plivanja, uplivavanja…”, rekao je kapiten Draško Brguljan i dodao:

„Ovo je teži put do borbe za medalju, ali ako budemo igrali kao u nekim momentima protiv Grčke i Srbije, prolazimo sigurno. U ta dva meča smo imali neke manje padove u igri, nisu oni bili baš toliko stašni. Sada je sve to iza nas, nadam se da ćemo u ovoj drugoj sedmici biti mnogo skoncentrisaniji i bolji”, istakao je Brguljan.

Utakmica počinje u 7 sati po našem vremenu, a pobjednik će u četvrtfinalu igrati protiv Mađarske.

Send this to a friend