Vaterpolo

Bronzani vatrepolisti na prijemu u Herceg Novom

Novljani koji su nedavno u Budimpešti sa vaterpolo reprezentacijom Crne Gore osvojili evropsku bronzu donijeli su radost svom gradu i učinili ga ponosnim. U timu koji je postigao istorijski uspjeh za crnogorski vaterpolo čak je 13 momaka iz Herceg Novog, istaknuto je danas na prijemu koji je Opština upriličila za igrače, selektora i članove stručnog štaba vaterpolo reprezentacije.

Među „bronzanim“ vaterpolistima Crne Gore je osam mladića iz Herceg Novog: Đuro Radović, Petar Tešanović, Vladan Spaić, Marko Petković, Stefan Vidović, Aleksandar Ivović, Stefan Pješivac i Dimitrije Obradović. Selektor je takođe Novljanin, Vladimir Gojković, kao i četiri člana stručnog štaba: Miloš Šćepanović, Milan Ćirović, Zoran Ivanovski i Dejan Mihajlović.

Uručujući prigodne plakete, predsjednik Opštine Stevan Katić im je još jednom čestitao na izuzetnom rezultatu i medalji koju su donijeli u svoj grad i državu. On je kazao da su ovim uspjehom premašili sva očekivanja i napravili veliki iskorak.

“Vi pronosite ime Herceg Novog i Crne Gore širom Evrope i svijeta, zaista ste ponos našeg grada. Hvala vam i nastavite ovim koracima u budućnost, ka što više medalja za Jadran i reprezentaciju Crne Gore“, poručio je Katić.

Plaketa je uručena i predsjedniku Skupštine Vaterpolo saveza Crne Gore Đuru Mariću, koji je i predsjednik Plivačkog-vaterpolo kluba Jadran, kolektiva čiji su članovi ili u kojem su ponikli osvajači evropske bronze.

“Vjerujem da će Opština Herceg Novi, kao što je u poslijednje vrijeme imala razumijevanja, i ubuduće pratiti vaterpolo sport na adekvatan način, da ćemo i dalje unaprijeđivati naše odnose i da će iz toga Jadran stvarati još novih šampiona“, kazao je Đuro Marić, zahvaljujući se čelnicima Opštine na priređenom prijemu.

On je kazao da ostatali članovi reprezentacije iz opravdanih razloga nisu bili u mogućnosti da prisustvuju prijemu i da će im plakete biti naknadno uručene.

Poručio je da se nada da će novski vaterpolisti još mnogo puta biti dočekani u svom gradu, u znak zahvalnosti za radost koju donose.

Prijemu su prisustvovali potpredsjednik Opštine Miloš Konjević i sekretar za društvene djelatnosti i sport Darko Klasić, kao i članovi uprave Plivačkog-vaterpolo kluba Jadran.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kokot
Gost
Kokot

Bravo neka vide ljudi da i ako imamo različito mišljenje volimo svoju reprezentaciju.

Herceg Novi
Gost
Herceg Novi

Koje lisemjerje,kad isti ovi opstinari ne vole svoju drzavu.

Juhu
Gost
Juhu

Vise ih je bilo nego kod Mila

Send this to a friend